26. kolo
28.02.2009 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus FC - SSC Neapol 1:0

Juventus si ze zápasu s Neapolí odnáší díky brance Claudia Marchisia nejtěsnější možnou výhru a stále tedy zůstává v boji o mistrovské Scudetto. Neapol sice na konci vyrovnala, ale branka nebyla uznána pro ofsajd.

V domácí sestavě se objevili Sebastian Giovinco, Christian Poulsen a David Trezeguet, tedy hráči, kteří toho letos příliš neodehráli. U posledního jmenovaného to ale bylo především vinou zranění. Velké překvapení se pak zrodilo v základní jedenáctce Partenopei, kde nenastoupil Christian Maggio.

Stará dáma si první větší šanci přichystala na 15. minutu. Marco Marchionni našel Trezegueta, ale francouzského útočníka nohou vychytal brankář Navarro. Z dorážky mířil nepřesně Giovinco. O chvilku později byl v akci opět Navarro. Tentokrát se musel pořádně natáhnout po trestném kopu Del Piera. Neapol si schovala první šanci až na 38. minutu, kdy předvedla dobrou kombinaci. Denis patičkou našel Hamšíka, jenž se rozběhl proti Buffonovi, který se však zaskvěl povedeným zákrokem a nedovolil slovenskému reprezentantovi vstřelil branku. Vše již směřovalo k remízovému poločasu, když v poslední minutě udeřil domácí Marchisio, jenž využil přihrávky Poulsena a s pomocí teče Blasiho překonal bezmocného Navarra.

Do druhého poločasu nasadil kouč Azzurri Edy Reja Jesuse Datola a přeskupil systém na 4-4-2, což přineslo své ovoce. Neapol totiž soupeře zatlačila, ačkoliv větší šanci si nedokázala vytvořit. Claudio Ranieri na to po 20 minutách reagoval stažením Giovinca a nasazením defenzivnějšího Salihamidžiče, jenž se vrátil po dlouhé pauze zaviněné zraněním. Domácím fanouškům se výkon jejich miláčků příliš nelíbil, což dávali najevo. Unaveného Del Piera vystřídal Amauri. V 69. minutě udělal neplechu ve vápně Bianconeri dlouhý nakopnutý míč, kdy se nedomluvili Legrottaglie s Buffonem a při snaze zachytit míč se srazili. Obránce Juve vyšel ze střetu hůře, když s poraněným kolenem musel střídat. Na druhé straně se poté ke dvěma šancím dostal Trezeguet, ale příliš z nich nevytěžil. Druhé půli vévodila především Neapol, její snaha vyvrcholila v šanci v 87. minutě. Centr z trestného kopu našel Cannavara, proti němuž musel parádní zákrok vytáhnout Buffon. Míč však vyrazil pouze k Lavezzimu, jenž jednoduše zakončil. Jeho branka ale nebyla uznána pro těsné ofsajdové postavení, takže Juventus nakonec vedení udržel.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele