32. kolo
18.04.2009 20:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Grygerův gól pomohl Juventusu k bodu

Fotbalová turínská nuda nakonec přinesla jen dva góly. Za Juventus až v nastavení vyrovnal český obránce Zdeněk Grygera.

První poločas začal lépe Juventus, několikrát se natlačil před branku, ale vždy mu chyběla přesnost v koncovce. O pořádný rozruch se navíc postaral Figo, který hned zkraje zápasu obdržel žlutou kartu za tvrdý zákrok na Molinara u postranní čáry. První obrovskou šanci zápasu však neproměnil Mario Balotelli. Prosmekl se kolem dvou beků, zakončil přes Buffona, ale míč do branky nedoputoval. Tiago jej stihl zpacifikovat ještě před brankovou čárou.

Juventus zahrozil až ve čtrnácté minutě. Po rohovém kopu Del Piera se na zadní tyči hlavou skoro prosadil Grygera. To bylo však na jistou dobu vše. Inter ohrožoval Buffonovu branku jen sporadicky, povětšinou míč na svých kopačkách drželi hráči Staré dámy, ale většinou jejich úsilí končilo na nekvalitním centru.

Diváky ze sedaček opět zvedla až 28. minutě. Pavel Nedvěd přihrál Iaquintovi, ten už mohl skórovat, kdežto mu do rány skočil obránce Internu a zahrál na roh. Hned o dvě minuty obrovskou příležitost spálil Zdeněk Grygera - po Del Pierově standardní situaci číhal na zadní tyči, dostal míč, kolem něj nikdo a z první míč napral pánu Bohu do oken. Jako by tyto akce spustily lavinu dalších. Hned v té příští selhal na Césarovi Marchionni.

Inter dokázal odpovědět až čtyři minuty po půlhodině hry Stankovićem, ten však branku přestřelil. Pak opět kromě průniku Figa na dlouhou dobu nic. Do konce prvního poločasu si střelci dali volno, první půli branku nepřinesla.

V druhé půli se poprvé ozvala pravačka Luise Figa - jeho dalekonosná rána však Buffona nepřekvapila. Poměrně nudný zápas z ospalosti připomínající Šípkovou Růženku probudila až hlavička Ibrahimoviče pod břevno, kterou zlikvidoval Buffon. Na druhé straně se k přímému kopu zpoza šestnáctky postavil Del Piero, ale César byl na místě.

Na první gólový zásah jsme se načekali do 68. minuty. Muntari potáhl míč, podél pokutového území jej předstrčil Balotellimu, který zakončil podél Buffona. Juventus nadále co nejvíce tlačil Inter, jenomže gólový účinek se jaksi nedostavoval. Jednu z největších příležitostí měl Marchioni, ale jednak byl z úhlu a také jej vytlačil gólman César. Pro Juventus navíc přišla čtvrthodiny před koncem další rána - Tiago byl totiž vyloučen.

Jeho absence se projevila, hned za tři minuty se musel Buffo vytáhnout proti štiplavé ráně Stankoviće.V závěru zápasu se snad nedal ani čekat tlak Juve, naopak v závěru se do šancí tlačili hosté, například střídající Cruz na konci 88. minutě opět pořádně protáhl Buffona.

Nastavovalo se ještě pět minut, přišel rohový kop na který si vyskočil český obránce Zdeněk Grygera, jenž překonal Césara stojícího na malém vápně. Do konečného hvizdu sudího Fariny se ale už nic závažného nestalo.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (10)

Přidat komentář
Tomtaf

3:5

Pěknej zápas

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 Juve forever

Reagovat
JuveIt

Del Piero prý nebude hrát od začátku, kvůli jeho sporu s Ranierim. Podle mě by sestava Juve mohla vypadat takhle: Buffon - Zebina, Legrottaglie, Chiellini, De Ceglie - Marchionni, Tiago, Nedvěd, Giovinco - Iaquinta, Trezeguet. Vyhrajem 2-0. FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

vlastně není třeba to číst článek o tomto zápasu, stačí 1. věta, která mimo jiné charakterizuje celý italský fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

tak si bez divat na nejakej posrany hnusny anglicky nebo i ten spanelsky fotbal je to trapne

Reagovat
smazaný uživatel

pro oko diváka: 1. španělský fotbal, pak dlóóuho nic, 2. anglie, 3. to už je vlastně jedno, francie, portugalsko, německo, itálie, ...

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej pokus o vtip

Reagovat
smazaný uživatel

ty ses dobrej frajer prej spanelska¨:D:D:Dtakhle jsem se jeste nezasmal :D:D:D ta na prvnim miste ktera je az na 4 miste 1.Anglie 2.Italie 3.Argentinska 4.Spanelska 5.Nemecka no a ted si to preber tak to je a to se zmeni ale spanelska nikdy nebude prvni

Reagovat
smazaný uživatel

jo to mas pravdu naprosto stebou soulhasim..ve spanelsku padaji hodne golu kvuli tomu ze je to strasne lehka liga,jedini kdo tam co stoji za to je real a barca jinak nuda...taky jsem se dival na ten zebricek podle IFFHS a je to tak jak si to napsal...italska liga je vic propracovanejsi a technictejsi, lepsi golmani tam sou a obrana o tom ani nemluvim proste parada

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele