22. kolo
31.01.2009 20:45 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Juventus FC - Cagliari Calcio 2:3

Cagliari šokovalo turínský Juventus, když ho na vlastní půdě porazilo a řádně mu zkomplikovalo boj o mistrovské Scudetto. Stará dáma utrpěla už druhou porážku v řadě a může přijít o druhé místo, Rosoblu se už dotáhli na sedmou Neapol.

Juventus se stal po Interu, Neapoli, Fiorentině a AC Milán dalším velkým klubem, na němž si smlslo překvapení sezony z Cagliari. Kdo by před sezonou řekl, že bude hrát Cagliari o pohárové příčky a o body obírat ty nejlepší? Asi nikdo. Nyní se však vše stává skutečností a Rosoblu ještě vážně mohou promluvit do bojů o pohárovou Evropu.

Juventus měl lepší start a po dvanácti minutách se mohl ujmout vedení. Proti Legrottaglieho střele z voleje však vytáhl skvělý zákrok brankář Marchetti. Z následného rohu přišla další obrovská šance. Amauri si vyměnil míč se Sissokem, ale reprezentant Mali rovněž z voleje mířil nepřesně.

Nevyužité šance domácích krutě ztrestalo Cagliari, které se v 16. minutě ujalo překvapivého vedení. Dlouhý centr na zadní tyč našel Biondiniho, jenž využil zaváhání Marchionniho a poslal hosty do vedení. O pár minut později inkasovali Turínští další ránu. Ze hřiště totiž se zraněním naštvaně odešel Cristiano Zanetti a nahradit ho musel Claudio Marchisio. Než se ale Marchisio zahřál a dostal na hřiště, Jeda prokličkoval obranou a Juventus nedostal druhou branku jen díky zaváhání Acquafrescy.

Po půlhodině hry konečně udeřil také Juventus. Na centr z rohového kopu si naběhl Sissoko a přesnou hlavičkou ke vzdálenější tyči srovnal. Pro Bianconeri to byla důležitá branka, obzvlášť když o sedm minut později dokonal obrat Pavel Nedvěd. Střelu Christiana Molinara ještě srazil Conti, ale míč se odrazil pouze k nohám Nedvěda, jenž míč napálil do branky a posunul Juventus do vedení. Po další akci to mohlo být už 3:1, ale na Amauriho centr tentokrát nedosáhl Alessandro Del Piero.

Cagliari ale nechtělo nadějně rozehraný zápas vzdát a deset minut po přestávce vyrovnalo. Andrea Cossu našel skvělým pasem volného Jedu, jenž zachoval chladnou hlavou a prostřelil brankáře Buffona - 2:2. Acquafrescu poté vystřídal v hostujícím útoku Alessandro Matri, jenž měl hru trochu oživit. Juventus se snažil strhnout vedení opět na svoji stranu, ale v zakončení se nedařilo. Branku netrefili Del Piero, ani Nedvěd a trenér Ranieri do hry poslal třetího útočníka Iaquintu. Dvacet minut před koncem postihlo Starou dámu další zranění. Tentokrát hřiště opustil stoper Chiellini.

Poté přišly v krátkém sledu šance na obou stranách. Zatímco Alessandro Del Piero trestný kop po faulu na svojí osobu zakroutil vedle branky, Cagliari předvedlo výborný protiútok vedený Matrim a třetí brankou šokovalo Stadio Olimpico. Akci začal Matri, poslal míč na Lazzariho, jenž mu míč před vápnem vrátil a odchovanec AC Milán pak již jen prostřelil Buffona. Juventusu už zbývalo na odpověď jen deset minut, ve kterých si nedokázal vytvořit větší šancí a jeho cesta za Scudettem dostává další velkou trhlinu.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

MŮJ TIP: 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

Pooome Juve, vyhrajem dneska Del Piero - Treza = FORZA

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

ja som to vedel a kurz 8.5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele