10. kolo
01.11.2008 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus FC - AS Řím 2:0

Římané si připisují další prohru. Jedná se již o čtvrtou v řadě. Tentokráte nestačili na Juventus Turín a z jeho hřiště si odvážejí porážku 0:2. Juventus tak definitivně ukázal, že se dostal ze své menší krize. Římané naopak potvrdili svou formu a prodloužili zatím stoprocentní venkovní neúspěšnost.

Juventus začal velmi aktivně. Amaurimu nechybělo mnoho, aby poslal svůj tým do vedení po centru Del Piera. Na druhé straně dostal David Pizarro žlutou kartu za úmyslnou hru rukou. Následně Zdeněk Grygera hasil Vučiničovo uvolnění. Černohorec obdržel skvělý pas od Taddeie a ve skvělé pozici ho na poslední chvíli odzbrojil český obránce, který ještě k tomu sváděl souboj s Juliem Baptistou.

Římané byli velmi blízko skórování ve 20. minutě. Centr Panucciho překvapil jak útočníky hostí, tak domácí obránce, proletěl pokutovým územím a zastavil se až o tyč strnule přihlížejícího Manningera. Giallorossi nyní měli více ze hry, vidět byl hlavně aktivní Baptista. Právě Brazilec se octl ve skvělé pozici o okamžik později, ale De Rossiho centr hlavičkoval nad bránu. Následně se dral do šance Vučinič, ale Nicola Legrottaglie mu vystavil svým tělem stopku.

Chvilka Říma skončila a vpřed šli opět černobílí. Bianconeri předvedli krásný útok plný narážeček, na jehož konci vyslal Amauri na zteč Grygeru. Českému zadákovi zavřel závoru včasným skluzem až stoper Juan. Následoval přímý kop Del Piera. Kapitán Staré dámy našel volného Chielliniho, který dobře hlavičkoval. Proti byl ale Doni, jenž vyčaroval fantastický reflexní zákrok.

První branka přišla pár minut před koncem prvního dějství. Alessandro Del Piero se postavil k přímému kopu z levé strany ze třiceti metrů. Úžasnou ránou vymetl Donimu šibenici a poslal tak svůj celek do vedení. Krátce na to mohl Del Piero navýšit. Svou bombou z šesti metrů však rozvlnil pouze boční síť. Na konci poločasu se Amauri dožadoval penalty za přistrčení od De Rossiho, ale dočkal se akorát nařčení ze simulantství od římského záložníka.

Hned zkraje druhého poločasu se pokoušel Amauri o navýšení skóre, ale jeho akrobatické zakončení neprošlo přes skvěle zasahujícího brankáře AS. Netrvalo dlouho a na světelné tabuli se rozsvítilo "2:0". Del Piero našel křížnou přihrávkou Marchionniho, který obešel Riiseho a následně překonal vyběhnuvšího Doniho. Pro agresivněji hrající domácí bylo navýšení jen otázkou času.

Juventus neustával s ofenzívou. Amauri střílel pouze nad branku a Juan musel odehrávat na roh těsně před nabíhajícím Del Pierem. O pár minut později opět napřáhl Amauri, ale tentokráte se musel činit brankář hostí, který vytáhl další skvělý zákrok a Brazilcovu střelu lapil. Luciano Spalletti zofenzivnil na posledních 20 minut sestavu, když do hry poslal Stefana Okaku za Davida Pizarra.

Římu však nepomohlo ani střídání a odjel z Turína s prázdnou.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Slejdy

aaaaaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Juve vyhra

Reagovat
smazaný uživatel

juve prosím

Reagovat
jtbs

real tez sa!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele