20. kolo
24.01.2009 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus FC - ACF Fiorentina 1:0

Juventus je první, alespoň na několik hodin. Stará dáma si ve šlágru kola díky brance Marchisia a také skvělému výkonu brankáře Buffona poradila s Fiorentinou a vyvinula tlak na Inter, jenž musí bodovat. Fialky může prohra mrzet, jelikož jim nebyl uznán regulérní gól z kopačky Alberta Gilardina.

Po devíti minutách se snažil lišácky přehodit brankáře Freye Alessandro Del Piero, ale nakonec jeho pokus skončil nad brankou. Na druhé straně se po pádu v pokutovém území dožadoval penalty mladý Stevan Jovetič, ale rozhodčí Saccani zákrok neshledal jako nedovolený. Po patnácti minutách si několika kličkami vytvořil slibnou pozici Amauri, ale nakonec nezakončil tak jak by si představoval.

O pár minut později utekl po levém křídle Jovetič, ale nakonec byla jeho akce zastavena zdviženým praporkem postranního sudího. Šancí bylo k vidění celkem dost, ale ani jedna neskončila brankou. To změnil ve 21. minutě nádhernou přihrávkou Alessandro Del Piero. Ten totiž svým skvělým pasem vyslal do vápna Marchisia, jenž se v zakončení nemýlil a poslal Starou dámu do vedení.

Vzápětí mohl na 2:0 zvýšit Pavel Nedvěd, když utekl po levé straně, ale z velkého úhlu branku těsně minul. Fialky odpověděly šancí Gilardina, kterého ale zneškodnil navrátilec Gigi Buffon. Deset minut po první brance zápasu viděli diváci na Stadio Olimpico další. Vše začalo hlavičkou Santany, která skončila na břevně. Míč byl však ihned vrácen do vápna k Gilardinovi, jenž prostřelil brankáře Buffona. Gól však nebyl uznán kvůli údajnému ofsajdovému postavení. Jak ale ukázal opakovaný záběr, rozhodčí se mýlil a neuznal Fiorentině regulérní branku.

Minutu před přestávkou předvedl vynikající zákroky Sebastian Frey a udržel Fialky ve hře. Kroldrupova zaváhání totiž využil Marchionni, jenž se ocitl před brankářem Freyem, který však vytáhl dva skvělé zákroky a šanci zlikvidoval. Vzápětí mohla ještě Fiorentina srovnat, ale na zadní tyči se po centru nedohodli Gamberini s Kroldrupem a nakonec míč hlavičkovali vedle.

V úvodu druhého poločasu to byl opět florentský brankář, který byl nejvíce vidět. Del Piero s Marchionnim připravili dobrou prozici pro českého obránce Grygeru, jenž však ztroskotal právě na Freyovi. Dvacet minut před koncem měl obrovskou šanci Alberto Gilardino, jenomže v cestě mu stál Buffon, který předvedl vynikající zákrok a Gilardinovu nebezpečnou střelu vyrazil.

Na závěrečnou čtvrthodinku se na hřiště místo Del Piera, jenž vystřídání nesl velice těžce, dostal mladý Giovinco a byl to právě on, kdo měl v 84. minutě velkou šanci. Giovinco se pár metrů za polovinou zmocnil míče a namířil si to přímo na branku, kde však nakonec ztroskotal na skvělém Freyovi. V posledních vteřinách nastaveného času ještě prověřil Buffona Jovetič, ale domácí gólman předvedl další výborný zákrok a udržel tři body v Turíně, protože hlavní sudí vzápětí odpískal konec.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1.polcas 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra Juve

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
JuveIt

Skvěle Gigi Buffon. Doufám, že nikdy neodejde.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele