34. kolo
03.05.2009 20:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Janov CFC - UC Sampdoria 3:1

Derby della Lanterna v celé své kráse bylo dnes k vidění na Stadio Luigi Ferraris. Hlavním hrdinou celého derby se stal kanonýr hájící barvy janovského CFC Diego Milito, jenž svého městského rivala sestřelil třemi brankami. Utkání také okořenily dvě červené karty.

Velice agresivně do zápasu vstoupila dnes 'hostující' Sampdoria a hned po dvou minutách vyslal Cassano Pazziniho, jehož střela byla tečována mimo branku. Napětí v Janově bylo zřejmé, když se v úvodu hodně faulovalo. První žlutou kartu uviděl za faul na Cassana Criscito. Na druhé straně prokličkoval mezi obránci Diego Milito a chtěl vyslat své spoluhráče, jenže míč zavčas odkopl Lucchini. Utkání bylo skutečně hodně vyhecované, což potvrdily další dvě žluté karty v krátkém časovém sledu. Inkasovali je Ferrari a na druhé straně Sammarco.

Ve 26. minutě byla Sampdoria blízko úvodní brance, když Palombo obešel Biavu a odcentroval na Cassana, který však přestřelil. Na druhé straně obehrál dva obránce Milito, ale proti jeho střele z hranice vápna skvěle zasáhl brankář Castellazzi. Jenže z výsledného rohu míč Biava prodloužil opět na Milita, který na zadní tyči jen doklepl míč do prázdné branky. Pro argentinského kanonýra to byla již 17. branka ve 27. zápase v Serii A. Navíc čekal na branku od 22. března.

Na 2:0 mohl zvýšit Criscito, jenže nastřelil pouze brankovou konstrukci. Utkání směřovalo k poločasové přestávce, jenže ve třetí minutě nastavení udeřila také Sampdoria. Na Palombovu tečovanou střelu stihl nejrychleji zareagovat Campagnaro a vyrovnal. Opakovaný záběr však ukázal, že střelec branky stál při první střele Palomba v ofsajdu.

Krátce po pauze mohli Blucerchiati dokonat svůj obrat, ale Sammarco ve slibné pozici po Lucchiniho centru minul. Po jedenácti minutách hry ve druhém dějství Sammarca nahradil Delvecchio, jemuž stačilo pouze třicet sekund hry, aby se zapsal do historie zápasu. Nicméně místo branky pouze žlutou kartou. O chvilku později museli hosté střídat podruhé, zraněného Lucchiniho vystřídal Gastaldello. Další nepříjemné zranění potkalo Salvatora Bocchettiho, jehož do obličeje nechtěně nakopl Pazzini a domácímu obráncovi tekl z nosu pořádný proud krve.

Janov se dostal zpět do vedení v 73. minutě, za velice šťastných okolností. Jeden z obránců Blucerchiati chtěl odkopnout míč, jenže trefil pouze za ním stojícího hráče soupeře a od něj se míč odrazil přímo do pokutového území, kde se ho zmocnil Milito a přesnou ranou prostřelil Castellazziho.

Napětí s přibývajícími minutkami stále narůstalo a vše vyústilo čtyři minuty před koncem v potyčku mezi Ferrarim a Pazzinim. Bocchetti ve vápně předvedl skvělý zákrok a zneškodnil Pazziniho. Ferrari si myslel, že Pazzini vše nafilmoval a po krátké výměně názorů se strhla menší bitka. Vše ještě zachraňoval Papastathopoulos, jenž držel rozlíceného Franceschiniho.

Nehrálo se ani 30 sekund a přišel další podobný incident. Rubinho ukopl míč z pod nohou Delvecchia, ale při střetu se zranil, což vyvolalo další hádku. Červené karty nakonec za své prohřešky viděli na jedné straně Thiago Motta, na té druhé Campagnaro. Červenou kartu inkasoval také Ferrari, ten ale ještě pár minut předtím za předchozí chování.

Sudí Morganti za dlouhé prodlevy zejména v posledních minutách nastavil šest minut a Sampdoria tak poměrně dlouho hrála v deseti proti devíti hráčům CFC. Ačkoliv Blucerchiati soupeře zatlačili, dostatečně si nepohlídali zadní vrátka a dovolili Janovu vstřelit třetí branku. Palladino se na polovině hřiště chopil míče a jelikož mu nikdo nestál v cestě, namířil si to přímo k brance. Před ní připravil jednoduchou pozici pro Milita, který už jen doklepl míč do prázdné branky. V posledních vteřinách se ještě do další mírné roztržky dostal domácí gólman Rubinho a Gastaldello.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele