16. kolo
14.12.2008 15:00 CET
4 : 2
(1:0)

Reportáž

Inter Milán - Chievo Verona 4:2

Inter Milán udělal další krok k obhajobě Scudetta, když navýšil svůj náskok na čele tabulky už na devět bodů. Výhru Interu nad Chievem zařídil Zlatan Ibrahimovič, jenž se trefil do sítě soupeře hned dvakrát.

Inter začal velice dobře a už po třech minutách hry vedl. Skvěle se předvedl Brazilec Maxwell, jenž celou akci započal a sám zakončil. Maxwell si ve vápně poradil s obranou Chievou a tvrdou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:0. O deset minut později se Chievo po zmateční situaci v pokutovém území dožadovalo penalty, ovšem ta se nekopala. Brankář Chieva Stefano Sorrentino vytáhl ve 26. minutě neuvěřitelný zákrok, k odraženému míči se dostal Dejan Stankovič a hlavou mířil do prázdné branky, tam se ale z nenadaní objevil Sorrentino a reflexivně vyrazil. I další útočnou akci obstarali hráči Interu. Sulley Muntari se podobně jako Maxwell u první branky uvolnil přes obranu hostí, ale jeho střela mířila do míst, kde stál Sorrentino. Nerrazuri vedli po první půli 1:0.

Stejně jako v prvním poločase padla i ve druhém poločase velice rychlá branka. Na 2:0 pro Inter zvyšoval srbský záložník Dejan Stankovič, který stál na konci souhry Maicona a Ibrahimoviče - 2:0. Už to vypadalo, že si Inter zápas pohlídá, jenomže Chievo se dokázalo velice rychle dostat zpět do zápasu. V 51. minutě totiž vstřelil kontaktní gól na 2:1 Sergio Pellissier. V 65. minutě zmrazil San Siro Simone Bentivoglio, k němu se na malé vápno překvapivě dostala přihrávka a Bentevoglio neměl se zakončením problémy - 2:2.

Vzápětí měly šance oba týmy, ale vedení 3:2 strhl na svojí stranu domácí Inter. Na jemný oblouček z levé strany si naskočil Ibrahimovič a hlavičkou do protipohybu brankáře Chieva zajistil znovu vedení Interu. Švédský kanonýr přidal i druhou trefu a definitivně zajistil milánskému celku tři body, Zlatan Ibrahimovič se trefil ukázkově, když rovnou z první napálil míč přímo do šibenice Sorrentinovy branky. To už ale nebyl na hřišti Santiago Morero, který dostal po zákroku na Javiera Zanettiho druhou žlutou kartu a tím pádem byl vyloučen.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ora e per sempre Nerazzurri, Forza Inter, Magico Cordoba-Samuel, Grandissimo Zanetti

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatan je bůh!!! Forza Inter!!!!!!!!!!!A jak hrál domov důchodců z AC Milano?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele