36. kolo
17.05.2009 20:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Inter Milán - AC Siena 3:0

Inter Milán oslavil zisk Scudetta před vlastními fanoušky na San Siru ve velkém stylu, když porazil Sienu 3:0. Branky si připsali Cambiasso, Balotelli a Ibrahimovič.

Přitom oslavy mohl domácím hned v prvních minutách trochu zkazit Emanuele Calaio, jenž se prodral mezi stopery a nebezpečně vypálil. Branku ale nevstřelil a fanoušci se na San Siru mohli dál pohodově bavit. Celkově zápasu vládla jakási oslavná atmosféra, když už bylo od soboty jasné, že je Inter mistrem. Také Ibrahimovič se nechal unést a neustále bavil publikum vtipnými grimasami. Poté si připsal nebezpečnou střelu, kterou Curci zlikvidoval. V další akci se přeměnil do role nahrávače, ale Stankovičovu střelu obětavě zblokoval Brandao.

Vedení se nakonec Nerazzurri ujali těsně před koncem prvního poločasu, trefil se Esteban Cambiasso. Curci sice vyrazil Balotelliho trestný kop, vytěsnil Stankovičův volej, ale proti Cambiassově dorážce už nic nezmohl.

Do druhého poločasu Siena nasadila Lukáše Jarolíma a Coppolu. Vergassolovu střelu zneškodnil Walter Samuel a z následného protiútoku Inter podruhé udeřil. Figo svým pasem vyslal Balotelliho, který hravě překonal gólmana a zvýšil na 2:0. Siena se však nechtěla vzdát a měla smůlu, když Calaiova hlavička pouze orazítkovala břevno. Neujala se ani střela Ghezzala. Na druhé straně opět zahrozil Ibrahimovič, jenž musel rozchodit bolestivý úder do kolene. Když však sáhl trenér Mourinho k prvnímu střídaní, stáhl Luise Figa, načež si Ibrahimovič trochu postěžoval se slovy: "Proč nevystřídáš mě?" Ani při dalším střídání neměl Zlatan "štěstí", když hřiště opustil Balotelli.

Ke slovu se dostala také Siena, která díky Coppolovi podruhé nastřelila břevno. Branku nakonec vstřelil i tahoun letošního Interu Ibrahimovič, jenž v 76. minutě vstřelil třetí a zároveň poslední gól. Ani poté se ale vystřídání nedočkal, aplaus publika si totiž vychutnal brankář Julio Cesar a na závěrečné minuty se do branky postavil Orlandoni. Původně se v ní měl ukázat Francesco Toldo, jenže ten si včera přivodil při tréninku zranění.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

handicap 0:1

Reagovat
Lahvac-CZ

Takže asi 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

v nedelu vecer sa slavi forza inteeer

Reagovat
smazaný uživatel

budu oslavy FORZA INTER!!!

Reagovat
smazaný uživatel

presně tak budem slavit !!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

PER SEMPRE INTERNAZIONALE

Reagovat
smazaný uživatel

INTERISTICKÝ NÁRODE,SLAVME DO PADNUTÍ!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele