17. kolo
21.12.2008 15:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Calcio Catania - AS Řím 3:2

AS Řím nedokonalo vítězný prosinec do konce a podlehlo v tuhém boji Catanii. Giallorossi měli průchozí obranu a nechali si nasázet tři branky. Schylovalo se k obratu jako minulý víkend, ale tentokrát se skóre zastavilo na stavu 3:2.

Stadio Angelo Massimino v Catanii je pro Řím zakletý. Minulou sezónu zde Římané definitivně ztratili své naděje na zisk Scudetta. Nyní uťali Elefanti celku z hlavního města desetizápasovou šňůru bez porážky a navíc je připravili i o kapitána Francesca Tottiho, který se ke smůle římských tiffosi opět zranil.

Domácí začali velmi dobře, když Takayuki Morimoto mohl poslat Catanii do vedení již ve třetí minutě. Japonský útočník prošel mezi stopery Říma, ale z blízké vzdálenosti nedokázal přesně zamířit. Morimoto se o chvíli později opět prodral kolem stoperů, ale tentokráte mu v cestě stál brankář Doni, který jeho neposlušnou střelu nakonec zkrotil.

Po půlhodině hry přišel pro hostující celek šok. Francesco Totti nebyl schopen pokračovat ve hře kvůli nataženému svalu a do hry tak přišel Francouz Jérémy Menez. Odchod Tottiho znamenal také znejistění Říma. Tři minuty nato se také domácí ujali vedení. Simone Perrotta se nechal obrat o míč na vlastní polovině Giuseppem Mascarou, který následně přihrál Davide Baioccovi do snadné pozice.

Catania málem darovala Římu branku. Střelu Mattea Brighiho si brankář Bizzari hodil mezi nohy, ale dokázal do brány mířící míč ještě vyrazit před skluzujícím Perrottou. Catania však znovu udeřila, tentokráte se dočkal Takayuki Morimoto. Při protiútoku se podařilo Japonci předběhnout Juana a pohotově zakončit Silvestreho centr. Obrana Říma byla značně rozhozena, v některých momentech stopeři pořádali dny otevřených dveří.

Morimoto byl o několik minut později pasován do role kata Říma. Obrana Říma byla opět absolutně vymazána a Takayuki Morimoto překonal Doniho podruhé a opět po centru, tentokráte měl však asistenci Biagianti. Vše již vypadalo na pěkný debakl. Ale AS Řím byl polit živou vodou v 74. minutě. Lorenzo Stovini chyboval a daroval tak Vučiničovi luxusní prostor, kterého černohorský zabiják okamžitě využil ke snížení.

O čtyři minuty později dokonce vstřelili Giallorossi kontaktní gól. Po De Rossiho centru napálil míč z voleje Jérémy Menez a Albano Bizzarri se natahoval marně. Římané se nažili alespoň o remízu, ale ani Stefano Okaka, ani Marco Cassetti nedokázali svých šancí využít. Řím tak odjíždí ze Sicílie poražen 2:3.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jedeme dal Gialorossi!!! 0:2 AS ROMA!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Catania se začíná velice rychle propadat ligovou tabulkou a dřívější sny o účasti v Poháru UEFA už jsou téměř nereálné. Klubová generalita však znovu vyjádřila trenéru Zengovi důvěru a dokonce se s ním domluvila na prodloužení smlouvy i pro příští sezónu. Stejné štěstí ovšem nepotkalo hned několik hráčů, kteří kvůli své herní nevytíženosti, případně výkonnostnímu poklesu budou muset v lednu Catanii opustit. Generální manažer Pietro Lo Monaco nedávno hovořil o jménech jako Millesi, Colucci, Polito a Edusei, ale obměna kádru se může týkat i hráčů typu Stoviniho nebo Llamy, o které je v Itálii zájem. Kontrastem současné formy družstva Elefanti jsou poté výkony hostujícího AS Řím, jenž po tragickém úvodu sezóny chytá druhou mízu. Svěřenci Luciana Spalettiho dokázali v lize vyhrát již pět zápasů v řadě a s třiadvaceti body na kontě tak uzavírají první polovinu tabulky. Velikou nepříjemností však může být zranění brankářské jedničky Doniho, kterého od minulého týdne trápí svalové problémy. Giallorossi budou mít ovšem i tak v Catanii velice těžkou pozici a pokud vůbec dokáží domácí porazit, bude to jen s velikými obtížemi. Zkuste si proto vsadit na remízu v prvním poločase, vždyť poločasovou remízou skončily hned tři z posledních čtyřech utkání Říma.

Reagovat
smazaný uživatel

Super rozbory. Fandím ti. Aspoň to má nějakou vypovídací hodnotu, než jen příspěvky typu. Jeddeeeeem domácí 4:0, nebo obráceně. Škoda, že nesleduješ premier league nebo němce.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten "borec" pouze kopíruje preview ze stránek Fortuny. Mimochodem, tam také můžeš najít podrobné rozbory zápasů Premier league, Bundesligy a Ligy mistrů.

Reagovat
smazaný uživatel

No dobrá. Díky za info. Na pana blitku reagovat nebudu:-)

Reagovat
smazaný uživatel

je mi tě upřímně líto

Reagovat
Marv

Reagovat
Devil

AS jsou sracky!

Reagovat
smazaný uživatel

to co předvedli v poslednich 10-ti zapasech je ti malo? nebo ti zkazili tiket

Reagovat
Slejdy

si lama kdyz toto napises FU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele