1. kolo
31.08.2008 15:00 CET
1 : 4
(1:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - SS Lazio 1:4

Lazio vkročilo do nové sezony, ve které chtějí v Římě napravit tu předešlou, více než dobře. Na stadionu Sant'Elia přejelo domácí Cagliari 4:1, i když ještě po hodině hry vedli domácí! Poté ale dvěma brankami zavelel k obratu Zarate a dílo dokončili Foggia s Panděvem.

Zatímco Cagliari nastoupilo pouze s jednou novou tváří, brankářem Marchettim, Lazio nasadilo nových posil hned pět. Jednou z nich byla i bývalá hvězda Birminghamu City Mauro Zarate, která hned v úvodu pálila vedle. Také Panděvova střela neskončila brankou, když byla tečována a ve 24. minutě měli první příležitost také domácí. Jenomže obrovskou šanci zahodil Larrivey, hlavičkou z bezprostřední blízkosti trefil břevno. Domácí útočník ale vše napravil o sedm minut později, kdy po kombinaci s Cossuem otevřel střelou podél brankáře skóre. Těsně před přestávkou ještě mohli navýšit náskok Jeda s Larriveyem, ale jejich akci utnul David Rozehnal.

Do druhého poločasu naskočil místo Brocchiho bývalý hráč Cagliari Foggia a Mauri se posunul více do útoku. Matuzalemova rána byla ještě zlikvidována, ale po hodině hry již bylo srovnáno. Branku Laziu zajistila hodně kuriózní situace. Goran Panděv svojí střelou překonal brankáře, ale vypadalo to, že domácí Lopez míč z branky odkopne, jenomže co se nestalo. Lopez uklouzl a míč místo nohou "vykopl" rukou, po čemž následovala nevyhnutelná červená karta a pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Zarate a připsal si svou první trefu v dresu Lazia. Zarate ale chtěl, aby si fanoušci jeho debut pamatovali ještě déle a v 70. minutě po obrovské chybě Magliocchettiho otočil skóre.

Cagliari druhá inkasovaná branka zaskočila a Lazio bylo rázem lepším týmem. Domácí již příliš nevzdorovali a o čtyři minuty později se po Kolarově centru lehce trefil Foggia. V závěrečných minutách pak stanovil konečnou podobu výsledku po přihrávce Foggii Goran Panděv.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak se to dělá, AC by si mohlo vzít příklad

Reagovat
smazaný uživatel

Kozák seděl na tribuně?

Reagovat
smazaný uživatel

Zarate

Reagovat
smazaný uživatel

jen tak dál klucííí ušatí, letos chcem na Stadio Olimpico ligu mistrů!!!!!!23

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele