17. kolo
21.12.2008 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - Reggina Calcio 1:1

Na stadionu Sant’t Elia se zrodila remíza 1:1, domácí Cagliari vedlo už v první minutě zásluhou Roberta Acquafrescy, ale ve druhém poločase zajistil dělbu bodů z pokutového kopu Franco Brienza. Reggina přezimuje na sestupové pozici, Cagliari je třinácté.

Klub ze Sardínie začal velice dobře, už po několika sekundách hry si vypracoval standardní situaci, a následný přímý kop přizvedl lehce hlavou Robert Acquafresca - 1:0 pro domácí. Reggina chtěla okamžitě odpovědět, ale nepovedlo se jí to. Své šance spálili Franco Brienza a Edgar Barreto. Další šanci si vypracoval obránce Regginy Costa, ale ani on nemířil v zakončení přesně. Nevyužité šance mohly Regginu mrzet, jelikož ve 39. minutě si obrovskou příležitost vypracoval Jeda, toho fantasticky vychytal Andrea Campagnolo, čímž udržel hosty ve hře.

I ve druhém poločase mohlo Cagliari vstřelit rychlou branku, ale Acquafrescova střela z první byla vyražena na roh. V 59. minutě přišel hodně kontroverzní moment, Bianco v pokutovém území zakopl a míč se pak dotkl jeho ruky, navíc tak, že útočící hráč nemohl vystřelit. Následovalo kruté rozhodnutí, žlutá karta pro Bianca a pokutový kop. Pro Bianca to navíc byla druhá žlutá karta, takže byl hráč vyloučen. Nařízený pokutový kop s přehledem proměnil Franco Brienza - 1:1. V závěru mohlo Cagliari přeci jenom vyhrát, ale Caniniho hlavička šla mimo.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ardíňané, kteří v minulém kole smolně podlehli římskému AS, si tentokrát brousí zuby na předposlední Regginu, které by chtěli vrátit pohárový debakl 0:4 z konce září letošního roku. Situace v klubech se od té doby notně změnila a zatímco tehdy bylo Cagliari širokou veřejností vnímáno jak největší favorit na sestup, dnes se pod vedením trenéra Allegriho bije o umístění v první polovině tabulky. To Reggina si právě prochází hlubokou krizí a po poslední porážce 0:2 od Sampdorie Janov byl od mužstva dokonce odvolán kouč Orlandi. Jeho náhradu nehledalo kalábrijské vedení vůbec dlouho, jelikož hned o pár hodin později byl oficiálně představen Francesco Pillon - zkušený dvaapadesátiletý stratég, který stál například za historickou účastí Verony v Poháru UEFA v sezóně 2006/07. Sám Pillon pevně věří v úspěšnou záchranu svého nového týmu, ovšem hned od začátku svého působení se nachází v nelehké pozici. Reggina potřebuje nutně v Cagliari vyhrát, jinak se může také stát, že po posledním kole podzimní části ligy bude muset přezimovat na posledním místě. Rossoblu si však na Stadio Sant'Elia drží vynikající bilanci pěti vítězství z posledních pěti utkání a svou sérii pravděpodobně prodlouží i v neděli. Reggina znovu padne!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele