16. kolo
13.12.2008 18:00 CET
5 : 2
(0:1)

Reportáž

Bologna FC - Turín FC 5:2

Celkem sedm branek bylo k vidění na stadionu Renata Dall'Ary v Bologni, kde domácí fotbalisté porazili 5:2 FC Turín. Bologna vyhrála díky druhému poločasu, kdy předvedla ofenzivní smršť během které nasázela Turínu pět branek. Hattrickem se blýsknul Marco Di Vaio.

Utkání přitom nezačalo pro domácí celek vůbec dobře, už v sedmé minutě využil autového vhazování Rolando Bianchi, ten poslal do šance Simona Baroneho, který střelou pod břevno zajistil vedení 1:0 pro Turín. Nicméně Bologna hrála dál a Matteo Sereni se musel natahovat po střele Massima Marazziny.

I Francesco Antonioli se musel v brance Bologně činit a to po průniku Bianchiho. Massimo Marazzina se dokonce dožadoval odpískání pokutového kopu po střetu s Pisanem, ale rozhodčí prozatím penaltu nenařídil. K vidění byl ofenzivní fotbal a šance střídala šanci, nicméně do konce prvního poločasu další branka nepadla.

Ve druhém poločase začala branková show. Už tři minuty po úvodním hvizdu zajistil vyrovnání Sergio Volpi. Ofenzivní hráč domácích se trefil velice kuriózně po spolupráci s Marazzinou. Za dalších pět minut Turín znovu vedl, brankáře Antonioliho propálil Ignazio Abate - 2:1 pro FC Turín, jenomže divoká přestřelka pokračovala.

V 55. minutě, po zahrávaném rohovém kopu se k míči protlačil Di Vaio a učinil stav na 2:2. Marco Di Vaio se prosadil podruhé v 62. minutě. Italský útočník si zpracoval dlouhý balon, obešel Prataliho a střelou do protipohybu Sereniho poslal Bologna do vedení - 3:2.

V 68. minutě to už bylo 4:2 pro domácí. Matteo Sereni nejprve ztratil míč a pak dokonce fauloval Bernacciho, rozhodčí nařídil pokutový kop a sám postižený jej proměnil - 4:2. Rolando Bianchi ještě mohl snížit na 4:3, jenomže ve vyloženou šanci neuvěřitelně spálil.

Nicméně rozhodčí odpískal ještě jeden pokutový kop, když Pratali fauloval Bernacciho, tak se k pokutovému kopu postavil Di Vaio. Proměněnou penaltou završil hattrick a definitivně zajistil výhru Boloně 5:2. Francesco Pratali navíc obdržel červenou kartu.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele