15. kolo
07.12.2008 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Atalanta BC - Udinese Calcio 3:0

Udinese Calcio prodloužilo svou sérii neúspěchů a z Bergama si odvezlo tříbrankový příděl. Atalanta se tak díky brankám Valdese, Doniho a Vieriho posunula až na šesté místo. Naopak Friuliani o jednu příčku klesli, nyní jsou desátí.

Udinese mělo před sebou velmi těžký úkol. Prezident klubu na tým vyvinul tlak, když nabádal, ať se Udinese dostane z krize co nejdříve. Atalanta je doma velice silná, což konec konců potvrdila. Friuliani odcestovali do Lombardie bez suspendovaného Antonia Di Nataleho. V Udine zůstali také zranění Luca Cigarini, Alessio Cerci, Cristian Zapata a Damiano Ferronetti.

Hosté začali velmi slibně a již po několika minutách si vytvořili první šanci. Antonio Floro Flores však nedokázal Pepeho centr dotlačit do brány. Nicméně, byli to domácí, kdo se ujal vedení. Sergio Floccari svými přešlapovačkami zamotal obráncům hlavy, utekl a následně přesným centrem našel Jamieho Valdese, jenž krásnou točenou střelou zavěsil do horního rohu branky.

O chvíli později měl šanci Adriano Ferreira Pinto, ale tentokráte byl úspěšný brankář Handanovič. Ke konci poločasu pobavil diváky Sergio Floccari svými individuálními kousky, ale následně zahodil velmi dobrou šanci, kterou pro něj vytvořil Jamie Valdes. Krátce po změně stran se pokoušeli prosadit Ferreira Pinto a Simone Pepe hlavou, oba však byli neúspěšní.

Na zteč se vydal stoper Udinese Maurizio Domizzi, jenž přesprintoval zadáky Atalanty a řítil se sám na brankáře. Ferdinando Coppola mu však vystavil včasným vyběhnutím stopku. V 78. minutě však Atalanta přidala další branku. Cristiano Doni, který se tento týden stal čestným občanem Bergama, navýšil precizní hlavičkou po centru Sergia Floccariho. V závěru přidal branku ještě veterán Christian Vieri, jenž svou ránou ze sedmi metrů stanovil na konečných 3:0.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele