6. kolo
05.10.2008 15:00 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Atalanta BC - UC Sampdoria 4:2

Šestibrankovou přestřelkou s dvěma červenými kartami a šťastným koncem pro domácí celek skočil duel Atalanty Bergamo se Sampdorií Janov. Prodlužuje se tak nelichotivá série janovského celku na Stadio Azzurri d’Italia. Sampdoria tam nevyhrála již 10 let.

Hned v sedmé minutě otevřeli hosté skóre. Emiliano Bonazzoli vyslal Antonia Cassana středem na zteč. Cassano obešel Talamontiho, vyhnul se dalšímu atakování obránců a pravou nohou poslal míč k tyči. Atalanta odpověděla po půl hodině krásnou akcí. Ferreira Pinto našel lobem Doniho, který okamžitě nahrál na krásnou branku Sergiu Floccarimu. Hned vzápětí málem Orobici navýšili, ale Floccari tentokráte mířil do brankové konstrukce.

Bylo to pouze varování. Domácí se ujali vedení hned po minutě hry. Cristiano Doni opět skvěle rozdal míč, tentokráte Garicsovi do pravé strany. Švýcarský záložník poté vypálil přesně do zadního horního růžku. Ke konci prvního poločasu se málem popral bouřlivák Cassano s Donim. Sudí však stihli potyčku rozehnat, než došlo na fyzické kontakty.

Po změně stran vytáhl Antonio Mirante dobrý zákrok proti přímému kopu Cristiana Doniho. Nicméně poté se upískl pan Girardi. Bonazzoli držel Talamontiho za dres, načež se poroučel k zemi a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Antonio Cassano. V 70. minutě se hosté oslabili. Pietro Accardi zahrál úmyslně rukou, za což dostal zbytečnou druhou žlutou kartu. Atalanta následně využila přesilovky. Mozkem akce byl opět Cristiano Doni, který obešel Padoina a připsal si asistenci na Floccariho druhý gól.

Sampdoria nakonec dohrávala v devíti lidech. Daniele Dessena se poroučel do sprch po ostrém zákroku na Cristiana Doniho. Skvělý Doni se nakonec dočkal svého zápisu na listinu střelců. Krátce před koncem doklepl do brány Floccariho přihrávku.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pardón!

Sampdoria už musí zabrať! 5 kôl bez víťazstva je trocha moc

Forza Doria Už by sa mohol prebudiť strelecky Cassano alebo Bonazzoli

Reagovat
smazaný uživatel

Bonazzoli, jako bývalý Reggiňák

Reagovat
smazaný uživatel

sampdoria bude rada za remizu ma po poharu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele