12. kolo
16.11.2008 15:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Atalanta BC - SSC Neapol 3:1

Neapol venku opět bodovat nedokázala. Nad její síly dnes byla Atalanta, která díky skvěle zvládnutému závěru si na konto připisuje další tři velmi cenné body.

Minulý rok skončil zápas v Atalantě divokou výhru domácího klubu 5:1 a také dnes diváci viděli zajímavé střetnutí. Všechny čtyři góly ovšem padly až v závěrečné třicetiminutovce. Mnohem lépe do zápasu vstoupila Neapol, která již v úvodních minutách díky útočníku Lavezzimu pořádně vystrašila gólmana Coppola. Argentinský útočník ale pálil nad břevno. Následně nebezpečně hlavičkoval Maggio. Hosté sice hráli v první půli aktivněji, ale proti kvalitně bránící obraně Atalanty recept nenašli.

Po přestávce měli velké šance konečně také domácí fotbalisté, ale Neapol pokaždé podržel gólman Lezzo, který například skvěle zlikvidoval nebezpečnou hlavičku Floccariho. V 63. minutě už ale svůj tým neubránil. Tvrdou střelou se prezentoval Pinto a propasíroval míč až do sítě. Situaci Neapoli moc neulehčil ani o tři minuty později útočník Marcelo Zalayeta, který viděl červenou kartu po ataku na Leonarda Talamontiho.

I v deseti lidech ale dokázala Neapol vyrovnat. Po faulu Tomase Manfrediniho na Lavezziho zahrával pokutový kop slovenský reprezentant Marek Hamšík a nemýlil se. Už to vypadalo, že zápas dospěje do nerozhodného stavu, Atalanta ovšem dala v závěru o sobě opět vědět. V poslední minutě normální hrací doby dostal domácí do vedení obránce Manfredini, jenže už za minutu viděl tentýž hráč červenou kartu a musel předčasně do sprch. Neapol i přes oslabení ještě jedním gólem odrovnal Floccari a rozhodl tak o třech bodech pro Atalantu.

Autor: Tomáš Honajzer / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele