17. kolo
21.12.2008 15:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Atalanta BC - Juventus FC 1:3

Juventus Turín navázal na výhru proti AC Milán a po výhře nad Atalantou ztrácí na vedoucí Inter šest bodů. Stará dáma rozhodla o svém vítězství především v první poločase, který vyhrála 2:0. Na branky Del Piera a Legrottaglieho navázal ve druhém dějství Amauri, za domácí snižoval veterán Christian Vieri.

Hosté začali aktivněji, ale vyloženou gólovou příležitost si nevypracovali, největší vzrušení zažili diváci v 11. minutě, to se hlavou trefil obránce Giorgio Chiellini, ale kvůli ofsajdu byla branka správně neuznána. Nicméně po půlhodině hry už branka platila, dlouhá přihrávka se překvapivě dostala až před branku Atalanty, kde stál Alessandro Del Piero a do prázdné branky otevřel skóre utkání - 1:0 pro Juventus. Ve 38. minutě byla situace Staré dámy ještě lepší, na rohový kop si naskočil Nicola Legrottaglie a bylo to 2:0. V utkání nebylo k vidění mnoho útočných, stav 2:0 tak byl příjemným překvapením.

Atalanta se samozřejmě nechtěla vzdát a ve druhém poločase slavný Juventus zatlačila. Snaha Bergama se vyplatila, neboť ve 48. minutě snížil na 1:2 Christian Vieri. Podobně jako Nicola Legrottaglie v prvním poločase se trefil hlavou. Domácí se tlačili hodně před branku, ale chybělo zakončení, toho znovu parádně využil Juventus. Po další standardní situaci padl totiž třetí gól Bianconeri, tradičně hlavou se trefil Brazilec Amauri - 1:3. Třetí branka Juventusu definitivně pojistila vítězství, Stará dáma díky tomu snížila náskok Interu na šest bodů.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sedmé Bergamo se díky skvělý výkonům z posledních třech domácích utkání proti Neapoli, Laziu a Udinese, dostalo zpět do boje o evropské poháry. Svěřenci trenéra Del Neriho dokázali ve všech zmíněných utkáních s přehledem triumfovat a může je tak jen mrzet nedělní zaváhání na hřišti Janova, kde přišli o vítězství až v samotném závěru zápasu. V případě plného bodového zisku by totiž v tabulce Janov přeskočili a posunuli se na vytoužené pohárové pozice. Do výborné formy se však rozehráli i hosté z Juventusu, kteří i přes svou rozsáhlou marodku zahájili stíhací jízdu za prvním Interem Milán. Pomyslným odrazovým můstkem pro tento cíl by mělo být poslední utkání s AC Milán, které Bianconeri opanovali v poměru 4:2. Ve šlágru kola však přišli o zraněného Pavla Nedvěda a po utkání si stěžovali na drobné zdravotní potíže také Mohamed Sissoko s Vincenzem Iaquintou, ale celá trojice by měla být narozdíl od spoluhráčů Buffona, Camoranesiho, Trezegueta, Salihamidžiče či Poulsena pro utkání s Atalantou plně připravena. Dá se očekávat, že Juventus tedy vyrukuje i na Bergamo se svým tradičně ofenzivní stylem a ani na půdě soupeře se nebude chtít smířit s remízou. Domácí Orobici se ovšem budou snažit svému soupeři oplácet stejnou mincí, a tak se diváci mohou těšit na atraktivní podívanou, vyšperkovanou hned několika brankami na obou stranách. Vsaďte si proto na možnost, že oba týmy vstřelí branku, která je za účasti střelců Floccariho, Amauriho či Del Piera více než pravděpodobnou záležitostí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele