30. kolo
05.04.2009 13:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Atalanta BC - ACF Fiorentina 1:2

S Fiorentinou to v Atalantě dlouho nevypadalo dobře, po brance Plasmatiho navíc prohrávala, ale nakonec se karta obrátila a po vyloučení Pelusa se díky brankám Jovetiče a Gilardina Viola raduje ze zisku tří bodů.

Hned po pěti minutách měl velkou šanci Jaime Valdes, jenž šel sám na brankáře, jenomže si snažil míč přehodit na silnější nohu a zklamal. Poté se šance přesunuly před druhou branku. Kuzmanovičův pokus olízl tyč, Jovetičova střela se do branky nevešla a Gilardinova akce byla zastavena pro ofsajd, který však nebyl. Také Fialky musela zachraňovat branková konstrukce. Defendi hlavičkou poslal míč do břevna. V nastaveném čase prvního poločasu musel ještě výborný zákrok předvést gólman Frey, když pálil Valdes. Vzápětí se Fiorentina dožadovala penalty za faul na Semioliho, ale ten se k zemi poroučel příliš snadně. Podobnou prosbu směrem k sudímu měli i domáci po střetu Floccariho s Dainellim, ale rovněž bezúspěšně.

Do druhého dějství naskočil v domácím dresu Gianvito Plasmati a tento tah se Orobici vyplatil. Po čtyřech minutách se totiž ujali vedení. Plasmatiho střelu tečoval obránce Zauri a Frey již byl bezmocný. Fiorentina se vrátila do zápasu po útěku Gilardina, následném faulu Pelusa a červené kartě, kterou domácí obránce v 58. minutě obdržel. Po tomto incidentu navíc následovala penalta, kterou ve svou první branku v dresu Violy přetavil Jovetič. Gilardino hrozil i nadále, ale brankáře Consigliho nemohl překonat. Navíc ho několikrát zastavilo ofsajdové postavení. Fialky s přibývajícím časem stále více tlačily na pilu a branka Atalanty byla ve velkém obležení. Obrana domácích nakonec kapitulovala. V 89. minutě odcentroval Semioli a ve vápně byl nejpohotovější Gilardino, jenž rozhodl o výhře Fiorentiny.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ked sa pozrem na vzajomne zapasy tak zisitim ze domaci neprehrava takze 1x

Reagovat
smazaný uživatel

alebo este obaja daju gol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele