1. kolo
31.08.2008 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Atalanta BC - AC Siena 1:0

Atalanta Bergamo si připisuje první tři body. Doma si díky brance Simona Padoina poradila se Sienou. Porážku psychicky neunesl útočník Sieny Massimo Maccarone a před koncem utkání viděl červenou kartu za inzultaci rozhodčího.

Oba celky měly značnou absenci. Domácím chyběli zranění Alessio Cerci, Christian Vieri, Defendi a Diego De Ascentis a suspendovaný Claudio Rivalta. Hosté nastoupili bez Fernanda Forestieriho a Nicoly Belmonteho. Debut v Serii A zažil nový trenér Sieny Marco Giampaolo. Nicméně zkušenost na lavičce Toskánců již má. Minulý týden byl svědkem, jak jeho tým obdržel debakl 0:4 od druholigového Albinoleffe v rámci Coppa Italia.

V úvodu zahrozil Emanuele Calaiò, ale netrefil branku. O poznání úspěšnější byli po čtvrthodině hry domácí. Cristiano Doni krásnou přihrávkou poslal Ferreiru Pinta, který svým centrem našel úplně osamoceného Padoina a pro záložníka Nerazzurri pak již nebyl problém skórovat. O něco později se vytáhl Gianluca Curci proti přímému kopu Guarenteho. Domácí Sienu tlačili celou první půlku. O poločase pak musel střídat Giampaolo Belini kvůli zranění.

Po přestávce Siena vcelku ožila. Coppola musel zneškodňovat Maccaroneho nájezd. Míč se odrazil k Emanueli Calaiò a ten jej poslal na odkrytou klec, na brankové čáře však stihl vykopnout Daniele Manfredini. Siena se ještě snažila srovnat, ale marně. Místo toho přišel zkrat Massima Maccaroneho v samém závěru utkání. Maccarone chtěl pro svůj tým získat přímý kop, což bylo přesně to, co rozhodčí nechtěl odpískat. Holohlavý útočník do něj tedy strčil a sudí jej nekompromisně poslal do sprch.

Atalanta začala ligu velmi dobře. První vítězné utkání je vždy důležité. Zato Siena má v dalším kole co napravovat. Navíc bude zřejmě několik zápasů bez své největší hvězdy Massima Maccaroneho, jenž může jen doufat v nízký trest.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele