34. kolo
03.05.2009 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Řím - Chievo Verona 0:0

AS Řím nejspíše definitivně ztratil účast v milionářské Lize mistrů, stalo se tak poté, co Vlci poztráceli dva body kvůli domácí bezbrankové remíze s Chievem Verona a současné výhře Fiorentiny nad turínským FC. Řím ztrácí na čtvrtou příčku už osm bodů. Pro Chievo má zisk bodu ceny zlata.

V prvních minutách hry byl nejnebezpečnějším počínáním přímý kop Francesca Tottiho, který vytáhl brankář Sorrentino. O chvíli později musel utnout brankář Chieva i další pokus Římanů, pohlednou kombinaci předvedli Totti a Riise, jenomže druhý jmenovaný levačkou brankáře Sorrentina nepřekonal. Právě brankář Chieva byl významnou postavou celého utkání, když dokázal zastavovat akce domácího celku. Velkou šanci měl Baptista, ale i on si vylámal zuby na brankářské jedničce Chieva.

Jediná šance Chieva v první půli přišla ve 37 .minutě, ale zakončující Giampiero Pinzi, mimochodem někdejší hráč Lazia, svojí šanci promarnil. V Římě mohlo být ještě hůře, jenomže brankář Artur vychytal v souboji jeden na jednoho Pellissiera a udržel Řím ve hře.

S postupem času tlak Říma rostl, ale svěřenci trenéra Spallettiho ne a ne vstřelit branku. Nepovedlo se to dvakrát Baptistovi, Panuccimu ani Vucinicovi. V nastaveném čase obdržel druhou žlutou kartu Pinzi a byl vyloučen. Chievo bránilo velice úporně a nakonec s touto defenzívou slavilo úspěch, v boji o záchranu má bod ze hřiště AS Řím velkou cenu. Římané se de facto mohou rozloučit s kvalifikací o Ligu mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele