18. kolo
11.01.2009 15:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

ACF Fiorentina - US Lecce 1:2

Fiorentina doma senzačně podlehla Lecce a klesla až na šestou pozici. Viola díky brankám Giacomazziho a Castilla přišla o domácí neporazitelnost a důležité body. Nejen to však Fiorentina ztratila, jelikož rameno si znovu poranil kanonýr Mutu a ve Florencii nyní netrpělivě očekávají verdikt lékařů.

Výhra nováčka byla v dnešním duelu naprosto nečekaná. Fialky totiž vyhrály poslední tři zápasy v řadě a v podobném duchu chtěly pokračovat i v novém roce. Naproti tomu Lecce čekalo na vítězství od září loňského roku! Trenér Cesare Prandelli navíc neztratil první duel nového roku od roku 2000.

Dobře to pro domácí mohlo začít i dnes, ale první šance Gilardina a Santany zůstaly nevyužity. První šanci naopak využilo naplno Lecce, když se po šesti minutách od obrany odpoutal Giacomazzi a chladnokrevně zakončil. Fiorentina ale rychle reagovala a brankář Benussi musel z pod břevna vytahovat Mutuovu dělovku z trestného kopu. Ve 23. minutě hostující brankář zasahoval proti rumunskému kanonýrovi znovu a opět byl úspěšný. Z následného rohu už ale Benussi padl, když ho hlavičkou překonal Felipe Melo.

Lecce ale překvapivě bleskově odpovědělo a z další ojedinělé šance zmrazilo favorizovaného soupeře. Po přesném pasu Tiribocchiho tentokrát obráncům unikl Castillo a strhl vedení opět na stranu nováčka. Poté se před oběma brankami hlavičkovalo. Domácí Melo branku netrefil a podobně si vedl i na druhé straně Castillo.

Na nepříznivý stav reagoval o poločase domácí kouč Prandelli stažením Marca Donadela a nasazením mladého Stevana Jovetiče. Za dalších pět minut střídali domácí znovu, ale tentokrát z mnohem vážnějšího důvodu. Při pádu totiž dopadl na rameno, s nímž měl již letos problémy, Adrian Mutu a s bolestivou grimasou opustil trávník. Nahradil ho Osvaldo.

Šance přicházely i ve druhém dějství. Benussiho povedenou ranou vystrašil Jovetič, když nastřelil brankovou konstrukci. Třetí branku Lecce vzápětí sice vstřelil Tiribocchi, ale nakonec nebyla uznána kvůli evidentnímu ofsajdu. Jedenáct minut před koncem měla Fiorentina velkou příležitost srovnat, když míč na zadní tyč pro Semioliho připravili Jovetič s Gilardinem, ale střídající Semioli branku nepochopitelně netrefil. Fialky se v závěrečných minutách ještě snažily s hrozivým výsledkem něco udělat, ale většina střel nebyla příliš nebezpečná. Zkázu domácích pak ještě v nastavení dokonal Daniel Pablo Osvaldo, jenž se nechal za protesty vyloučit.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele