31. kolo
11.04.2009 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Cagliari Calcio 2:1

Fiorentina bojuje o Ligu mistrů a z duelu s Cagliari nemohla brát nic než vítězství. Nakonec zápas zvládla, ale výsledek 2:1 proti soupeři dohrávajícímu v devíti není příliš přesvědčivý.

První půle toho moc zajímavého nepřinesla, lepší byli domácí. Kuzamovičova hlavička hostujícího gólmana Marchettiho neohrozila, na druhé straně netrefil branku Pisano. Domácí Felipe Melo ji sice trefil, ale radost mu zkazil odmávaný ofsajd Gilardina. Ten byl v další velké šanci, dostal se přes dva obránce, ale pak pod tlakem upadl a zblízka zakončil nepřesně.

Úvodní branky se domácí dočkali osm minut po přestávce. Jovetič zpětnou přihrávkou našel nabíhajícího Manuela Pasquala a ten z hranice vápna mířil přesně - 1:0. Poté mířil z přímého kopu mimo Jovetič, na druhé straně mohl vyrovnat Matri, ani on však hlavou zblízka neuspěl.

V 65. minutě situaci hostům ještě ztížil Agostini, jenž po dvou žlutých musel ze hřiště. Cagliari ale nevypadalo oslabeně a tlačilo se před branku Fiorentiny. Tam se činil Sebastien Frey, zastavil pokusy Jedy, Matriho a Contiho.

Pět minut před koncem domácím vyšel brejk a Juan Manuel Vargas svou první trefou v klubu pojistil vedení Fialek. Jak se ukázalo, byl to gól vítězný, v 88. minutě totiž zůstal před brankou nehlídaný Ragatzu a po přihrávce Cossy snížil. Na víc už se ale hosté nezmohli, navíc byl ještě vyloučen Canini, když nedovoleně zastavil unikajícího Gilardina.

Fiorentina poskočila na čtvrté místo před Janov, jenž dohrává večer s Juventusem. Cagliari je osmé, čtyři body od "pohárového" AS Řím.

Autor: Petr Starý / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele