3. kolo
21.09.2008 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Bologna FC 1:0

Fiorentina si na domácím hřišti připsala tři body hubeným vítězstvím 1:0 nad nováčkem z Bologni. Brankou Alberta Gilardina si tak La Viola zpravila chuť po ztrátě jasně vyhraného zápasu v Lyonu. Bologna zaznamenala druhou porážku v řadě.

Kvůli velké rivalitě obou týmů a obav z výtržností byli na stadion vpuštěni pouze majitelé sezónních permanentek. Utkání se tedy odehrálo před poloprázdnými tribunami. V sestavě domácích se neobjevili Riccardo Montolivo a Adrian Mutu. Trenér Caesare Prandelli je nechal odpočívat a v základu hráli Stevan Jovetič a Zdravko Kuzamnovič. Alessandro Gamberini se velmi brzy zotavil z vykloubení ramene a mohl tak nastoupit.

Hned v první minutě se pokoušel využít své šance Jovetič a aktivně se dostal ke střele, která však skončila pouze v boční síti. V osmé minutě měli domácí obrovskou příležitost. Nikým nehlídaný Mario Alberto Santana hlavičkoval do břevna. Míč se ještě pak odrazil k Zdravku Kuzmanoviči, ale srbský záložník neuvěřitelně přestřelil odkrytou klec. Celá pohledná akce začala chytrou přihrávkou skvělého Jovetiče. Poté se o slovo přihlásili hosté. Sergio Volpi se ujal přímého kopu a jeho rána orazítkovala pravou tyč Freyovy branky. O chvíli později nedoskočil Valiani na povedený centr od Massima Marazziny. Ještě před koncem prvního poločasu se však Fiorentina ujala vedení. Alberto Gilardino skvěle zavěsil hlavou do sítě Santanův centr.

Začátkem druhé půle měl Gilardino další dobrou šanci. Tentokráte však poslal Gobbiho centr nad branku. Na druhé straně se opět nebezpečně projevili hosté. Martins Adailton se dostal k zakončení z velmi blízké vzdálenosti, ovšem Sebastian Frey vytáhl proti jeho střele výtečný zákrok. Bologna zůstala aktivní a o chvíli později se dostala do další dobré šance. Útok však skončil slabou střelou Sergia Volpiho. Hostující branku ohrožovali svými dalekonosnými střelami Donadel a Jovetič, ale Francesco Antonioli byl připraven. Poté se Jovetič dostal k hlavičce po centru Santany. Jeho velmi dobrou hlavičku však výtečně vyrazil veterán v brance Bologni. Poslední vážnější šanci měl Zdravko Kuzmanovič. Jeho dělovka z dvaceti metrů skončila na tyči.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

verim fialkam 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 ACF!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele