11. kolo
09.11.2008 15:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Atalanta BC 2:1

Navrátilec Alberto Gilardino se brankou podílel na vítězství Fiorentiny nad Atalantou, která ve Florencii prohrála 1:2. Skóre otevřel Felipe Melo, za hosty v závěru utkání snižoval ze značky pokutového kopu Floccari.

Zraněními zdecimovaná Atalanta mohla zažít vynikající začátek, jenže Floccariho trestný kop zastavilo břevno Freyovy branky. Na druhé straně byl v ofsajdu lapen Alberto Gilardino, jenž by již sám mířil na gólmana Coppolu. Po dvaceti minutách hry se poprvé měnilo skóre, první branku v Serii A si připsal Felipe Melo. Domácí záložník napřáhl z 20 metrů a i díky Coppolově pomalé reakci otevřel skóre.

Atalantu inkasovaná branka očividně zaskočila, čehož využil soupeř a za další tři minuty si pojistil vedení. Stevan Jovetič využil zaváhání obránců v hloubi pokutového území a zpětnou přihrávkou našel Gilardina, jenž poslal Fiorentinou do dvoubrankového vedení.

Aktivní Jovetič si vypracoval další dvě šance, ale ani jedna brankou neskončila. Poté měl obrovskou šanci Franco Semioli, jenž skvěle zužitkoval centr a přehodil brankáře Coppolu, kterého ovšem zachránilo břevno.

Atalanta se nezmohla na žádnou kloudnou odpověď a v další šanci se po propadnutí míče mezi středními obránci ocitl Gilardino. Coppola tentokrát zakročil. V 64. minutě přišla speciální chvíle pro Christiana Vieriho, jenž naskočil v dresu Atalanty ke svému letošnímu debutu a rovnou proti bývalému zaměstnavateli.

Gianluca Comotto sice patnáct minut před koncem dal hostům naději, když fauloval v šestnáctce Padoina a z následné penalty snížil Floccari, jenže další branku už Atalanta přidat nedokázala. Spíše ještě mohla být ráda, že se netrefil aktivní Gilardino. Ten totiž nastřelil břevno.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jooo bobo hral

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele