22. kolo
01.02.2009 15:15 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

AC Siena - US Lecce 1:2

Lecce udělalo další důležitý krok k vytoužené záchraně, naopak poražená Siena se musí zamyslet, od sestupové příčky jí dělí pouhých šest bodů. Výhru Lecce 2:1 na půdě Sieny zajistili brankami Tiribocchi a Castillo. Domácím nepomohlo ani vyloučení hostujícího Giacomazziho.

Hosté udeřili velmi brzy, už po čtvrthodině hry vybojoval míč Guillermo Giacomazzi, obelstil ofsajdovou past a vybídl přihrávku Tiribocchiho, jenž se nemýlil - 1:0 pro Lecce. Zvýšit mohl Castillo, jeho tvrdá rána šla mimo. Na druhé straně se Siena dožadovala odpískání pokutového kopu, poté co Stendardo zahrál v pokutovém území rukou. Rozhodčí však situaci neviděl, a tak se hrálo dál. Hra se týmu z Lecce hodně zkomplikovala po vyloučení Giacomazziho, ten obdržel během pěti minut dvě žluté karty a musel se ze hřiště poroučet. Bianconeri dokonce prvního poločasu přesilovku nevyužili, a tak se šlo do šaten za stavu 1:0 pro hosty.

Do druhého poločasu vcházeli domácí hráči s cílem výsledek otočit, jednak prohrávali a hlavně měli možnost hrát do konce zápasu přesilovku. Siena začala druhý poločas dobře, Paul Codrea našel Fricka, ten ztroskotal na Benussim. Hosté na začátku druhého dějství střídali, Edinho nahradil v sestavě střelce úvodní branky Tiribocchiho. V další příležitosti se objevil znovu Frick, odzbrojil ho až Simone Vergassola. V 54. minutě přišla tvrdá rána pro domácí Sienu, Lecce totiž vstřelilo druhý gól, po rohovém kopu se hlavou prosadil Castillo - 2:0 pro Lecce. Zpět do zápasu mohl dostat Sienu Maccarone, vstřelil gól, ale jelikož byl z ofsajdu, tak byl právem neuznán. Regulérní branky se dočkal až Ghezzal. V 79. minutě se prosadil hlavou a zápas ještě zdramatizoval - 2:1. V závěru utkání několikrát podržel hostující celek brankář Benussi. Vylámali si na něm zuby Maccarone i Calaio, Siena prohrála 1:2.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele