30. kolo
05.04.2009 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

AC Milán - US Lecce 2:0

AC Milán dokázal překonat tuhou defenzívu Lecce až v nastaveném čase, kdy se trefil rovnou dvakrát. Rossoneri si díky brankám Ronaldinha a Inzaghiho pojistili třetí místo před Janovem. Lecce zůstává na sestupové pozici.

Milánský favorit byl v průběhu celého utkání lepším týmem, Rossoneri poprvé zahrozili v 6. minutě, klasický Pirlův oblouček našel Pata, ten přistrčil Inzaghimu, ale italský veterán naložil s velkou příležitostí bídně. Vzápětí posílal do pokutového území Lecce ostrý přízemní centr Jankulovski, ten neposlední chvíli odvrátil Angelo. Hostující Lecce zahrozilo pokusem Tiribocchiho, ale brankář Dida zasahovat nemusel. Brazilský brankář nemusel výrazně zasahovat ani po půlhodině hry, to vypálil Vives a Dida jeho střelu v pohodě lapil. Velké vzrušení přinesla o chvíli později dalekonosná rána Pata, jeho dělovka se nakonec stočila těsně vedle pravého horního rohu Benussiho branky.

Po změně stran se pokračovalo ve stejném tempu, Milán útočil a Lecce bránilo. Hned na úvod promáchl v dobré šanci Inzaghi a v další příležitosti minul hlavou ve stoprocentní šanci Pato. Brazilský mladíček byl hodně vidět a byl to především on, kdo nejvíce zaměstnával obranu hostí. Lecce si ve druhém poločasu vůbec nic nevytvořilo, útočil Milán a v 71. minutě byl blízko vstřelení branky Pato, jenž tvrdě vystřelil k tyči, brankář Benussi vyrazil. Těsně před koncem si Benussi připsal další důležitý a především parádní zákrok po přímém kopu Ronaldinha, brazilská hvězda zakroutila svojí střelu přesně do růžku, ale Benussi byl prostě výborný. V nastaveném čase se Milán přeci jenom dočkal, přímý kop Pirla usměrnil do branky Ronaldinho - 1:0. Ze strany Milána to nebylo všechno, nastavovaly se čtyři minuty a během nich přidal po centru Ševčenka Fillipo Inzaghi druhý gól. AC Milán po dlouhém dobývání branky zvítězil 2:0.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

výborně hoši

Reagovat
smazaný uživatel

Máte štěstí Poslední zápas na tiketu Ronaldinho absolutně z formy

Reagovat
smazaný uživatel

jo?a proč teda rozhodnul zápas?

Reagovat
smazaný uživatel

hele ronaldinho macher a ty lama

Reagovat
smazaný uživatel

hele ronaldinho macher a ty lama

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele