17. kolo
21.12.2008 20:30 CET
5 : 1
(4:1)

Reportáž

AC Milán - Udinese Calcio 5:1

AC Milán se rozloučil s podzimní částí sezony opravdu velkolepě, když na San Siru porazil Udinese vysoko 5:1. V utkání, které na stadionu sledoval i David Beckham s manželkou Victorií, se dvakrát prosadili Brazilci Pato a Kaká, jeden zásah zaznamenal Clarence Seedorf.

Celé utkání se hrálo ve velkém tempu a šance byly na obou stranách, ovšem jako první udeřil AC Milán. Ve 4. minutě vyslal Maldini krásně dopředu Favalliho a ten naservíroval lahůdkový centr přímo před branku na hlavu Alexandra Pata - 1:0. Milánští utočili i nadále a ve 13. minutě z toho byla druhá branka, tentokrát se Pato uvolnil přes obranu hostí a přesnou přihrávkou našel Kaká, jenž pohodlně zvýšil na 2:0.

Udinese vzápětí snížilo na 2:1, Quaqliarela elegantně přihrál Di Natalemu a ten přesně mířenou střelou nedal Abbiatimu šanci. Stav 2:1 nevydržel ani minutu, protože hned z následující akce Rossoneri opět zvýšili. Andrea Pirlo vyslal pas na Antoniniho, ten hlavou přiťukl Patovi, který skóroval po druhé v zápase.

Do konce prvního poločasu se ještě jednou měnilo skóre, k přímému kopu se postavili Ronaldinho s Pirlem, druhý jmenovaný vystřelil a Samir Handanovič míč s vypětím všech sil vyrazil, naštěstí pro Milán přímo na nohu Clarence Seedorfa, jenž skóroval do prázdné branky - 4:1.

I druhá půle byla velmi atraktivní, Udinese se i přes nepříznivý stav snažilo útočit, jenomže Milán hrál vzadu dobře a navíc v útoku byl takřka k nezastavení. V 52. minutě zvyšoval už na 5:1 svým druhým gólem v zápase Kaká. Brazilská hvězda předvedla jednu ze svých typických akcí zakončenou povedenou střelou pod břevno. Výsledek byl pro AC Milán natolik příznivý, že se do hry podívali mladíci Darmian a Strasser, další branku se už jim nepodařilo vstřelit, a tak AC Milán jednoznačně porazil Udinese 5:1.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

MILAN PER SEMPRE !

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vysoká porážka 2:4 na hřišti Juventusu Turín znamená pro Milán značnou komplikaci v boji o ligový titul. Na vedoucí Inter totiž Rossoneri ztrácejí už devět bodů a jakékoliv další zaváhání už tedy nepřichází v úvahu. Nicméně, i prezident Silvio Berlusconi si začíná pomalu uvědomovat, že jeho mužstvo letos zřejmě znovu scudetto slavit nebude, a proto nyní stanovil nový cíl v podobě účasti v Lize mistrů, kde letos AC chybělo. Splnění i tohoto daleko skromnějšího cíle však stále komplikují četné absence klíčových hráčů způsobené zraněním (Borriello, Nesta, Gattuso, Bonera, Flamini a Kaká) či karetními tresty (Ambrosini, Zambrotta). Na straně Udinese se to marodícími hráči také jenom hemží (Zapata, Ferronetti, Isla, Obodo), jenže největším problémem Seveřanů je současná forma. Dříve jeden z nejobávanějších soupeřů v celé Itálii teď doslova rozdává body na potkání a jen málokoho tak překvapilo, že svěřenci Pasquala Marina dokázali ztratit i poslední skvěle rozehrané utkání s Laziem, ve kterém si v prvním poločase vytvořili třígolové vedení. Friulani jsou nyní psychicky ve velice špatném stavu a na San Siro si prakticky jedou pro porážku. Milán by měl přesvědčivě zvítězit.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak to co sme vcera predviedli jedna radost... musim povedat jeden z nasich najkjrajsich zapasov za posledny mozno polrok ....nadhera ... uzasna spolupraca Pato+Kaka ...rovnako sa mi aj velmi pacila hra Antoniniho ,ktory bojoval o kazdu loptu a skvele aj podporval utok MILANO SIAMO NOI

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele