10. kolo
02.11.2008 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AC Milán - SSC Neapol 1:0

Italská Serie A má nového lídra, do čela ligy se dostalo po výhře 1:0 nad Neapolí milánské AC. Rossoneri zvítězili díky Ronaldinhově přímém kopu, který si do vlastní sítě srazil German Denis. Utkání hodně ovlivnila červená karta, kterou obdržel hostující Maggio. Pět minut před koncem utkání navíc neproměnil pokutový kop Kaká.

Jako první vyslal na branku Milána střelu Ezequiel Lavezzi, jeho střela byla ovšem tečována. AC Milán zahrozil až po akci Massima Ambrosiniho, ten krásným obloučkem vybídl Marca Borriella, toho na poslední chvíli skluzem zastavil Paolo Cannavaro. Po dvaceti minutách hry se prodral k zakončení Marek Jankulovski, ale měl příliš málo času na přesnou koncovku. Ve 25. minutě vyrazil brankář Christian Abbiati střelu Ezequiela Lavezziho, jenž se nejvíce staral o rozruch v domácí obraně. Další šance si vytvořil Milán, nejprve přestřelil branku Kaká, a poté Ronaldinho z přímého kopu nastřelil pouze brankáře hostů, který stál přesně uprostřed branky. Ve 41. minutě bylo v pokutovém území Rossoneri hodně horko, Abbiati neudržel střelu Hamšíka a následnou dorážku musel z brankové čáry vykopávat Daniele Bonera. Zřejmě klíčový moment celého utkání přišel minutu před koncem prvního poločasu. Christian Maggio obdržel po zákroku na Marka Jankulovského druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Milán měl tedy možnost přesilové hry celý druhý poločas.

Druhý poločas byl jasně v režii domácích. AC Milán si vytvořil hned několik vyložených brankových příležitostí a hosty z Neapole témeř k ničemu nepustil. Ve 49. minutě se dostal míč k Ronaldinhovi, zpracoval a střelou k tyči nechal vyniknout Gennara Iezza. Branka nepadla ani po Gattusově střele, kterou nebezpečně, avšak vedle tečoval Daniele Bonera.

Obrovský tlak Rossoneri nakonec vyústil v pokutový kop, Michele Pazienza zahrál neštastně v pokutovém území rukou a hlavní sudí po poradě s čárovým nařídil pokutový kop. K míči se postavil Brazilec Kaká, ale nedal. Hvězda domácího celku zvolila střelu k pravé tyči Iezzovy branky, jenomže brankář Neapole směr vystihl a střelu vyrazil. Milánský celek to nemuselo příliš mrzet, protože hned za minutu si hosté vstřelili vlastní gól.

Ronaldinhův přímý kop přizvedl hlavou German Denis do vlastní sítě. Milán byl v eufórii a zanedlouho mohl přidat další branku Kaká, ale minul. Neapol ještě v nastaveném čase zkusila štěstí, ale centr Lavezziho German Denis nezpracoval. Rossoneri vyhráli díky drtivé převaze ve druhém poločase 1:0 a posunuli se do čela italské ligy.

Autor: Ondřej Linhart / acmilan.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

acmilan vyhraje 1:0 gol si da kaká

Reagovat
smazaný uživatel

MILAN PER SEMPRE !

Reagovat
GEGE

FORZA ROSSONERI!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele