1. kolo
31.08.2008 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

AC Milán - Bologna FC 1:2

AC Milán klopýtl hned při svém první vystoupení v novém ročníku Serie A. A to v zápase, kdy to málokdo čekal. Na San Siro totiž přijel nováček z Boloni a předpokládalo se, že si Rossoneri nenechají tři body uniknout. Jenomže Bologna zabojovala a zvítězila 2:1. Povedený debut v Serii A každopádně zažil Ronaldinho, jenž byl takřka u každé útočné akce domácích, navíc si připsal asistenci.

Milán poprvé nastoupil v nově zformovaném rozestavení a v základní sestavě nechyběly nové posily. V záloze se objevil Flamini, v útoku pak Ronaldinho. Trochu překvapivě na hrotu ale neoperoval Ševčenko ani Pato, ale zkušený Inzaghi.

V úvodu zahrozil střelou Ronaldinho, ale mířil nepřesně. Na druhé straně musel likvidovat nepříjemný pokus Martinse Adailtona brankář Abbiati. U další útočné akce domácích byl znovu brazilský míčový kouzelník, ale tentokrát po Seedorfově centru měl raději míč přenechat lépe postavenému Inzaghimu. Gólový účet na San Siru nakonec ale otevřel v 18. minutě hostující Marco Di Vaio, jenž rovněž za Bolognu debutoval. Právě on byl zakončovatelem povedené kombinace a poslal hosty do vedení.

Vyrovnat se pokoušel po přesném centru Pirla Inzaghi, ale střele nedodal potřebnou razanci. Ze 30 metrů následně pokoušel štěstí Flamini, ale jeho dělovku zneškodnil gólman Antonioli. Okénka v obraně Rossoneri se vzápětí snažil využít Di Vaio, jenomže pálil nepřesně. Nakonec se ale domácím přeci jenom podařilo vyrovnat. Ronaldinho připravil gólovou pozici pro Ambrosiniho, jenž hlavičkou nedal brankáři šanci.

Ve druhém poločasem byl přivítán potleskem 'ztracený syn' Andrej Ševčenko, jenž se do Milána vrátil z nepovedeného angažmá v londýnské Chelsea. Ze hřiště se poroučel český bek Jankulovski a tím pádem se do obrany posunul Flamini. Trenér Ancelotti vsadil na útočnou formaci 4-2-3-1, která fungovala poměrně dobře.

Nejprve zakombinoval Zambrotta s Ronaldinhem a Brazilcův centr hledal v pokutovém území Seedorfa, jemuž ale k trefení míče chybělo pár centimetrů. O pár chvil později opět Dinho nastartoval Ševčenka, ale ukrajinský forvard pálil nepřesně. Milán ale stále útočil a další kombinaci dvojice Pirlo, Ronaldinho a následnou střelu Ševčenka jen se štěstím nohou vyrazil brankář Antonioli. V 70. minutě vystřídal Inzaghiho Pato a krátce po příchodu na hřiště připravil skvělou pozici pro Ševčenka, jehož střelu zablokoval Moras.

Milán sice svého soupeře neustále tlačil, ale Bologna tlak ustála a po povedeném protiútoku neuvěřitelně vstřelila branku. Vedení zařídil v 79. minutě Valiani, na jehož střelu si pouze sáhl, ale nevyrazil brankář Abbiati. Zaskočení hráči Milána se již nezmohli na vyrovnání a Bologna zažila parádní start.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sergio Volpíííííííííííí

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná záležitost pro ROSSONERI ....4-0...

Reagovat
smazaný uživatel

len pre informaciu Rino nie je ani v nominacii..

Reagovat
smazaný uživatel

no 3:0 ac sheva hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Inzaghi,Ronaldinho)

Reagovat
smazaný uživatel

Bologna

Reagovat
smazaný uživatel

At zije acm jsou nejlepsi jenomze anceloti je kokot sestava fakt nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepsi? daleko za Interem!

Reagovat
smazaný uživatel

Chce to nový impuls, bral bych výměnu Ancelotti<>Spalleti... myslím, že by to býlo výhodné pro všechny strany... Spalletti by pro AC byl asi nejlepší volbou, Ancelotti sní o tom, že si zatrénuje v AS, Římané získají kouče, který je může dovést k triumfu v LM, ale v Serii A by tápali... Anebo by přicházel v úvahu Rijkaard, ale byl by to risk...

Reagovat
smazaný uživatel

Zda se to jenom me nebo scheva zdupal co se dalo

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel se mi to zdálo také a Inzaghi jakbysmet... Musím pochválit nové akvizice - Flaminiho, Zambrottu a především Ronaldinha, ten byl nejlepší na hřišti, aspoň on mě trochu potěšil

Reagovat
smazaný uživatel

No ja s tebou musim souhlasit ale podle me mel hrat pato misti pipa

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak dale "slavne" AC!!!Prvni kolo a uz jsme zase pred vama.Cest duchodcum!Forza INTER!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je trapas jak prase

Reagovat
smazaný uživatel

jenomze vzpomente si na minulou sezonu to taky doma nejednou prohrali s nekym slabsim a ja jim to preju at si de ronaldinho kopat serii B

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Ronaldinho hrál skvěle

Reagovat
smazaný uživatel

INTERNAZIONALE =mistr na vzdy!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldinho hral skvele 70 minut, pak uz ho asi nebavilo ze naserviroval tolik sanci a nikdo to nepromenil. Jsem rad ze se dava zase do formy, ale cele AC tahnout nemuze.

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj, pristi kolo bude hrat i Kaka... R80 byl spolecne s eZambrottou zarazen do sestavy kola, coz je uspech - vzhledem k tomu, ze se tam vetsinou zarazuji hraci vitreznych tymu, nebo ti, co daji aspon 2 branky

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že AC bude hrát výborně i přes tuto prohru.........Ronaldinho hrál skvěle a bude velkým přínosem,, zvláště až bude hrát i Kaká.....jen škoda že je mimo hru Ronaldo, zatím ho v útoku nikdo nenahradil.........myslím, že Inzaghi by měl nastupovat jako střídající hráč, jde mu to pak nějak líp jestli se chytne Ševa, to se uvidí..........ale jinak věřím v titul

Reagovat
smazaný uživatel

AC...chce to golmana hoši

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele