27. kolo
08.03.2009 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

AC Milán - Atalanta BC 3:0

AC Milán porazil díky hattricku Filipa Inzaghiho Atalantu Bergamo 3:0, čímž si upevnil třetí pozici před Fiorentinou, která překvapivě ztratila. Rossoneri vstřelili první branku už v 7. minutě, další dvě až dvacet minut před koncem zápasu.

Domácí Milán se dostal do vedení velice brzy, už v 7. minutě našel Marek Jankulovski nikým neobsazeného Inzaghiho a ten pohodlně zavěsil - 1:0. I další nebezpečnou akci vymyslel domácí AC Milán, Beckham vybídl dlouhým pasem Pata, ale mladičký útočník v zakončení selhal. Hosté z Bergama si také dokázali vypracovat brankové příležitosti. Tu první měl Guarente, s jeho pokusem se vypořádal Abbiati. Ve 35. minutě se k hlavičce propracoval vysoký Plazmati a Abbiati musel opět zasahovat. Ke konci první půle se souboj Plazmatiho s Abbiatim opakoval a dopadl stejně jako předtím, tedy úspěšným zákrokem Abbiatiho.

Ve druhém poločase úřadoval střelecky Milán. Nejprve však David Beckham se svojí dalekonosnou ránou neuspěl a po něm byl Plazmatimu v dobré příležitosti odmáván ofsajd.

V 64. minutě měl na kopačce vyrovnání Ferreira Pinto, ten se dokázal zbavit Zambrotty, ale křižnou ranou minul. Milán přidal druhý gól až v 71. minutě a opět u toho byl Inzaghi, který se vyhnul ofsajdové pasti a sám před brankou Atalanty nezpanikařil - 2:0.

O další tři minuty později Inzaghi dotáhl hattrick. Pohlednou akci založili Zambrotta a Jankulovski, obránci Milána si mezi sebou narazili míč a posléze Zambrotta přihrál před prázdnou branku Inzaghimu - 3:0. Milán i nadále útočil, ve vyložené šanci se ocitl Pato, ale míč mu po kopačce sjel a skončil vysoko nad. Nic dalšího už se v zápase nestalo, a tak Milán vyhrál nad Atalantou 3:0.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ta marodka mě celkem děsí,jsem na to zvědavý

Reagovat
smazaný uživatel

MILAN PER SEMPRE !

Reagovat
smazaný uživatel

snad to dneska prolomíme a budeme bodovat :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele