6. kolo
30.09.2007 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Udinese Calcio - Parma FC 2:1

Udinese se dokázalo vzpamatovat z porážky v Janově a doma si poradilo s Parmou. Všechny tři branky padly v závěrečné dvacetiminutovce, ta rozhodující dokonce až v nastaveném čase.

Začátek zápasu se nesl ve znamení drtivého tlaku domácích. Ve 12. minutě pálil z voleje Floro Flores a hosty od pohromy zachránil Couto. Další pokus útočníka Udinese zneškodnil Pavarini, Dossena zase z několika metrů netrefil odkrytou bránu. Trápení domácích v zakončení pokračovalo i nadále a takřka nemožné spálil Floro Flores, který ve 33. minutě po centru Dosseny minul z metru prázdnou bránu. Střelecké štěstí neměl ani D'Agostino, jeho trestný kop olízl tyč.

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil. Pavariniho nejprve vyzkoušel Di Natale, po stříleném centru Mesta pak hosty podruhé v utkání zachránila tyč. Parma se k ohrožení domácí svatyně dostala až v 68. minutě, kdy z nadějné pozice minul Dessena. Fotbalisté Udinese si z tohoto varování nevzali ponaučení a tak přišel trest. V 72. minutě si Matteini vyměnil míč s Castellinim a Corradi už měl snadnou úlohu - 0:1.

Odpověď domácích přišla hodně rychle, v 79. minutě se totiž v pokutovém území skvěle zorientoval Quagliarella a dal svůj první gól v novém dresu - 1:1.

Další momenty patřily brankářům. Handanovič si poradil se střelou Matteiniho, o poznání hůře dopadl Pavarini. Ten se devět minut před koncem zranil a mezi tři tyče musel Bucci, který dostal na lavičce přednost před Radkem Petrem. Veterán v hostujícím dresu nakonec čisté konto neudržel. V poslední minutě nastavení totiž rozhodl o zasloužené výhře Zapata, který si dal krásný dárek k 21. narozeninám.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele