14. kolo
01.12.2007 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

UC Sampdoria - Reggina Calcio 3:0

Na svém stadionu Luigi Ferraris v Janově svedla bitvu desátá Sampdorie Janov a šestnáctá Reggina Calcio. Sampdoria potvrdila roli favorita a zvítězila rozdílem třídy. O dvě branky se postaral nejlepší střelec domácích Claudio Bellucci, jednou se pak na listinu střelců zapsal Paolo Sammarco.

V sestavě domácích se objevil po více než měsíci útočník Antonio Cassano. Jeho přítomnost byla rozhodně přínosem pro hru janovského týmu. Hned v páté minutě totiž našel skvělým balónem za obranu svého parťáka z útoku Claudia Bellucciho. Bellucci se zblízka nemýlil a brzkým gólem poslal svůj tým do vedení. V 26. minutě se dral dopředu sám Cassano, ovšem byl zastaven jen za cenu faulu. Maurizio Lanzaro tak obdržel žlutou kartu a musel si dávat po zbytek utkání pozor, aby ho sudí neposlal předčasně do kabin.

Druhá půle začala podobně jako ta první. V 56. minutě domácí vedli již o dvě branky. Po rohovém kopu překonal brankáře hostí Campagnola šajtlí Paolo Sammarco. O několik minut později obdržel žlutou kartu skvěle hrající Cassano, protože blokoval soupeře v rozehrání přímého kopu. Cassano následně mohl poskvrnit svůj skvělý návrat na hřiště červenou kartou, ale po konfliktu s trenérem Regginy Ulivierim zůstal nepotrestán. Sudí Paolo Tagliavento totiž vykázal trenéra hostí na tribunu.

Trenér Sampdorie Mazzarri reagoval na Cassanovo excesy okamžitě. Ex-útočníka bílého baletu pro jistotu vystřídal, jelikož měl Cassano nervy na pochodu a mohl tým oslabit. V 76. minutě zkosil Maurizio Lanzaro u postranní lajny Angela Palomba a za svůj zákrok vyfasoval druhou žlutou kartu. Reggina tedy pokračovala o deseti mužích v poli. V téže minutě přišel poslední úder ze strany Sampdorie. Přízemní centr od Christiana Maggia letěl přímo na Emiliana Bonazzoliho, který ho však pustil za sebe a vytvořil gólovou situaci pro Claudia Bellucciho. Bellucci se opět nemýlil a upravil na konečných 3:0.

Autor: Pavel Bartl / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele