20. kolo
26.01.2008 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sampdoria Janov - AC Siena 1:0

Sampdoria Janov si doma nejtěsnějším možným rozdílem poradila s AC Siena. Jediný gól utkání vstřelil ve 44. minutě kanonýr janovského týmu Antonio Cassano. Sampdoria tak poskočila na šesté místo, naopak Siena se v případě nedělního úspěchu Regginy a Empoli může propadnout až na 19. příčku.

Oba týmy chtěly vyhrát, jelikož do utkání vstupovaly se slušnou formou. Sampdoria remizovala na Juventusu a postoupila v Coppa Italia. Siena naopak zvítězila v Palermu. Blucerchiati byli posíleni Antoniem Cassanem, který se již plně uzdravil. Naopak Hugo Campagnolo tým oslabil, jelikož měl pro utkání stopku za karty. Bianconeri představili v tomto utkání novou posilu z Levante Christiana Rigana. Zasáhl do hry v 57. minutě, avšak ani on nepomohl týmu k získání alespoň jednoho bodu.

Cassano prokázal již ve třetí minutě, že se cítí naprosto fit, když orazítkoval brankovou konstrukci branky. Ukázal skvělý průnik z levé strany, obešel Rossettiniho a napálil míč přímo do břevna. O chvíli později se na druhé straně vytáhl Castellazzi. Paul Codrea nacentroval a brankář Sampdorie sebral míč těsně před Mariem Friskem, který byl připraven skórovat.

Zhruba v polovině první půle měl Castellazzi problémy se zkrocením střely Friska na vzdálenější tyč. Avšak stačil míč dostat pod kontrolu ještě před dobíhajícím Daniele Gastaldellem. Chvíli poté vypálil skvělou dělovku z 30 metrů Massimo Maccarone. Letěla jen centimetry mimo branku domácích. Nicméně minutu před koncem první půle to byla Sampdoria, kdo se radoval ze vstřelené branky. Antonio Cassano donutil Rossettiniho k chybě, obtočil se kolem něj a chladnokrevně poslal míč do brány.

Všem divákům, hráčům i ostatním lidem na stadionu Luigi Ferrari zatrnulo, když krátce po zahájení druhého poločasu vletěl Pietro Accardi po hlavě do reklamního billboardu. Avšak jako správný obránce to je tvrdý chlapík, nic se mu nestalo a pokračoval ve hře. Christiano Rigano se navrátil do Serie A po půlročním působení v Levante. Okamžitě jak se bývalý hráč Messiny objevil na hřišti, tak se dostal do největší šance hostujícího celku. Accardiho odkop spadl přímo k Riganovi, který se nerozpakoval a vypustil na Castellazziho parádní střelu, ale Castellazzi ji ještě parádnějším zákrokem zlikvidoval.

Rigano měl další slibnou příležitost po přihrávce Gallopy, ale jeho střela šla daleko vedle branky. Siena se snažila vyrovnat a začala obléhat branku domácích. Nicméně domácí dokázali vítězství udržet a připisují si tři body. Diváci na stadiónu Luigiho Ferrarise jsou sice zvyklí vídat vítězství svého týmu rozdílem třídy, jelikož Sampdoria doposud vítězila doma výhradně poměrem 3:0, avšak v Janově pochopitelně panovala spokojenost i po výhře 1:0.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele