29. kolo
19.03.2008 20:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Turín - Udinese Calcio 0:1

Udinese nakonec dokázalo udržet těsný jednobrankový náskok a odvezlo si z Turína tři body za vítězství 1:0. Jediným střelcem utkání byl Simone Pepe. Nicméně, Sampdoria Janov senzačně vyhrála v Miláně, a tak se pozice Udinese nemění. FC Turín si o jednu příčku pohoršilo a nyní je čtrnácté.

Hned v deváté minutě se zranil domácí obránce Gianluca Comotto, a tak se do hry dostal Marco Motta. Nicméně i přes brzké zranění domácí začali velmi dobře. Samir Handanovič musel zasahovat jak proti přímému kopu Alessandra Rosiny, tak proti hlavičce Roberta Steloneho. Avšak byli to Friuliani, kdo otevřel skóre. Simone Pepe se postavil k přímému volnému kopu a fantastikou střelou poslal míč přes zeď přímo k bližší tyči.

Toro se snažilo o vyrovnání. Hlavička Aima Diany se však mezi tři tyče nevešla. Avšak několik minut poté upřel sudí Mazzoleni domácím penaltu. Cristian Zapata vytáhl ve vápně na zastavení útočícího hráče vcelku ostrý zákrok, ale hlavní arbitr nechal pokračovat ve hře. Rosina se znovu snažil překonat Samira Handanoviče z přímého kopu, ale i tentokráte byl brankář Udinese úspěšnější. Rosina pokračoval ve svém minisouboji s brankářem hostí, avšak ani jeden ze jeho pokusů nepřekonal slovinského gólmana.

Domácí o poločase postihla další ztráta. Brankářská jednička Matteo Sereni musela střídat a do branky se postavil Alberto Maria Fontana. Ten se však stal spolehlivým štítem a ani jeden míč za svá záda nepropustil. Tlačili spíše domácí. David Di Michele byl blízko k vyrovnání, po chybě Andrey Cody ale přestřelil. Krátce před koncem rozhodčí Turínu poněkud kontroverzně neuznal branku. Stellone dokázal skórovat a stál v rámci pravidel. Nicméně rozhodčí odpískal ofsajdovou pozici Di Micheleho, který však evidentně nejevil zájem hrát. Branka tak rozhodně měla platit! Na samém konci utkání ještě Handanovič zlikvidoval pokusy Stelloneho a Di Micheleho a Udinese si tak odváží z Turína vydřené, avšak velmi cenné tři body.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám, že po ostudě v Cagliari FC Torino zabere a tuto ostudu odčiní. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Turino musi vyhrat 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel, další zbytečná porážka. Jde v to v poslední době s FC Torino trochu z kopce. Doufám, že to včas zastaví !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele