36. kolo
04.05.2008 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Turín - Neapol SSC 2:1

FC Turín doma zvítězilo nad Neapolí 2:1 a udržuje si tak tříbodový odstup od sestupového pásma. Neapol je stále v poklidném středu tabulky a nemá prakticky o co hrát. Vítěznou branku vstřelil v 56. minutě David Di Michele.

Dnes to je právě 59 let od tragické havárie letadla, na jehož palubě zahynul celý bývalý turínský tým. Trenér Gianni De Biasi proto nabádal své hráče, ať dají do utkání vše. Výhra je tedy věnována zesnulým hráčům FC Turín.

Nicolas Navarro, debutant v brance Neapole, si připsal premiérový zákrok proti střele Davida Di Micheleho. Utkání se zatím vyvíjelo klidně, ovšem ve 25. minutě přišel kontroverzní moment. Sudí De Marco nařídil pokutový kop za zákrok Maurizia Domizziho na Di Micheleho. Ovšem hosté se okamžitě slétli kolem sudího a reklamovali, že Di Michele zakopl o své vlastní nohy. Nicméně penalta se kopala a Alessandro Rosina se nemýlil. Turín tak dokázal dát doma branku po 430 minutách! O chvíli později se snažil překvapit Navarra Roberto Stellone, ale přestřelil. Na druhé straně byl neúspěšný Hamšík a po něm i při sólové akci Ezequiel Lavezzi.

Po změně stran potřebovali hosté deset minut na to, aby vyrovnali. Trefil se Matteo Contini, ale branku předcházel faul Santacroreho, který nebyl odpískán. Hosté se dlouho neradovali, neboť hned za dvě minuty se opět měnilo skóre. David Di Michele utekl zadákům Neapole a s přehledem poslal míč podél Navarra. Azzurri se ještě snažili o vyrovnání, ale jak Marek Hamšík, tak Emanuele Calaiò byli neúspěšní. Turín tak doma porazil Neapol a má velmi reálnou šanci na setrvání v Serii A.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FC Turín musí bodovat, jinak jim hrozí propadnutí do bezprostředního pásma sestupu !!! Tip 1:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele