22. kolo
10.02.2008 15:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Turín - Citta di Palermo 3:1

Turínu se v domácím prostředí povedlo otočit nepříznivý stav a zásluhou bývalých hráčů Palerma Di Micheleho a Diany porazil právě palermský celek 3:1. Domácí Turín na vlastním stadionu čekal na výhru od 27. října a až dnes, po téměř čtyřech měsících, se mu podařilo černou sérii prolomit.

V samém úvodu utkání se domácí po Barzagliho zákroku na Di Loreta dožadovali penalty, ale rozhodčí Gava s kamennou tváří nechal pokračovat ve hře. Na druhé straně se blýskl dobrým zákrokem proti Amauriho střele brankář Sereni. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a jak domácí Stellone, tak hostující Guana měli slibné příležitosti. Na jejich konci ale chybělo přesnější zakončení. Poté musel opět brilantně zasáhnout turínský brankář Sereni, na jehož branku tvrdě mířil z trestného kopu Miccoli. Šancí bylo sice v dosavadním průběhu k vidění několik, ale až ve 36. minutě došla jedna do zdárného konce, tedy vstřeleného gólu. Celou akci vymyslel Brazilec Amauri a sám ji také zkonstruoval. Ze středového kruhu se rozběhl s míčem u nohy a už ho nikomu nepůjčil a nikomu se ho o něj ani nepodařilo okrást a po famózním sólu a dobrém Amauriho zakončení se Palermo ujalo vedení.

Do druhého poločasu oba celky vstoupily trochu opatrněji a šancí již tolik k vidění nebylo. Domácím ale v 60. minutě udělala radost nová posila Diana, který do Turína zamířil teprve před deseti dny právě z Palerma a svého bývalého zaměstnavatele určitě nepotěšil, když se k němu po Comottově centru dostal odražený míč a Diana skluzem dopravil míč na brankovou čáru. Po hodině hry tedy bylo srovnáno a začínalo se znovu. Na hřišti se to bývalými hráči Palerma, kteří nyní hájí barvy Turína, jen hemžilo a jeden z nich byl u další velké šance domácích. Byl to Simone Barone, který napálil míč do brankové konstrukce a další ex-Rosanero Diana skákající míč nedokázal zklidnit a branku z bezprostřední blízkosti neuvěřitelně minul. Šance domácích, obzvláště bývalých hráčů Palerma, ale tímto pokusem zdaleka nekončily, jelikož v 71. minutě úřadoval útočník, jak jinak než ex-Rosanero, De Michele. O pár minut později neudržel nervy na uzdě jediný střelec hostů Amauri a po druhé žluté kartě za zbytečný faul musel předčasně do sprch. Toro definitivě rozhodli o osudu utkání v 81. minutě, kdy se do střeleckých statistik podruhé zapsal Di Michele. Palermské obraně nevyšla ofsajdová past a Di Michele s menší Balzarettiho pomocí prostřelil Fontanu. V nastaveném čase ještě Fontana zlikvidoval dvěma skvělými zákroky pokusy Stelloneho a Coriniho střely a nakonec tedy jeho mužstvo odjelo s tříbrankovým přídělem.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Turínští stále balancují nad sestupovou propastí, pro klid duše by to chtělo bezpodmínečně bodovat, nejlépe vítězstvím. Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Tímhle si Turínští pomohli ! Jen tak dál.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele