38. kolo
18.05.2008 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Turín - ACF Fiorentina 0:1

Nádherný gól Pabla Daniela Osvalda zajistil Fialkám Ligu mistrů. Fiorentina uhájila čtvrtou příčku před AC Milán, jenž bude v příštím ročníku nejprestižnější klubové soutěže překvapivě chybět. Naopak klub z Florencie si LM zahraje poprvé po osmi letech.

Fialkám chybělo k dovršení snu o Lize mistrů jediné, porazit v závěrečném kole Turín, aby se nemusely ohlížet na výsledek AC. Jedinou a rozhodující branku nakonec vstřelil až v 76. minutě Osvaldo a Fiorentina mohla slavit. Turínu porážka zas tolik nevadí, jelikož mu již o nic nešlo.

První sekundy utkání vyzněly lépe pro domácí, když vybojovali rohový kop. Dianův centr ovšem nenašel žádného spoluhráče a na druhé straně musel likvidovat nájezd Santany dobrým zákrokem Sereni. Právě domácí brankář byl hlavní postavou prvních minut utkání, když nejprve zlikvidoval nebezpečnou hlavičku Santany a následně si poradil se střelou Pazziniho. Freye na druhé straně ohrozil Stelloneho lob, ale hostující gólman konečky prstů vyrazil. Fiorentina se dostála do velkých šancí, ale velkou stopku jí neustále vystavoval brankář Sereni, jenž si poradil jak s trestným kopem Fabia Liveraniho, tak také s Gamberiniho hlavičkou. Hlavně díky skvělému Serenimu byl po poločase stav bezbrankový.

Ve druhém poločase nejprve zakročil proti Stellonemu Frey a na druhé straně předvedl vynikající zákrok proti Montolivově střele kdo jiný než Sereni. Domácímu Di Michelemu poté nebyl uznán gól pro ofsajd. Do fialových řad se poté donesla zpráva ze San Sira, kde již AC Milán tou dobou vedl, což by znamenalo ztrátu čtvrtého místa a Viola tak přidala na ofenzívě. Mimo pálil Santana a Sereniho prověřil Osvaldo. Na druhé straně byla opět pro, tentokrát velice těsný, ofsajd neuznána branka Diany. Fialkám se stále nedařilo dostat se k pořádnému tlaku a domácí nebezpečně hrozili. Vysněná branka nakonec přišla v 76. minutě, kdy se parádním střelou přes hlavu trefil reprezentant do 21 let Osvaldo. Fialky již poté uhlídaly vítězství a zároveň čtvrtou pozici.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Turínským už o nic relativně nejde, za to Fiorentina ještě musí potvrdit 4. místo, aby měla zajištěnou kvalifikaci na LM. Rozhodně jim to přeji, oproti AC Milán. Tak to snad pro ně dobře dopadne. Tip 0:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A stalo se, Fialky mají jistou účast v LM !!! Domácím už o nic nešlo, ale konečné 15. místo není nejlepší vizitkou. Doufám, že v příštím ročníku se FC Torino polepší !!! Tradice a zázemí jim velí pomýšlet na vyšší příčky !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele