17. kolo
23.12.2007 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Neapol SSC - FC Turín 1:1

SSC Neapol doma jen remizovala s FC Turín. Bod jí zajistil až deset minut před koncem Marek Hamšík. Neapol navíc neproměnila penaltu. San Paolo stadio tak zažil velmi vyhecovaný zápas, kde navíc padla i červená karta.

Azzurri mohli ve svém kádru opět přivítat Ezequiela Lavezziho, který byl suspendovaný. Naproti tomu Toro muselo ve svém kádru udělat větší změny. V trestu byli Gianluca Comotto, Salvatore Lana a i trenér Walter Novellino měl zákaz být s týmem po excesech v minulém utkání proti AS Řím. Navíc Matteo Rubin a Marco Motta jsou zranění.

Hned zkraje utkání mohl Azzurri poslat do vedení Marcelo Zalayeta. Maurizio Domizzi mu přiťukl balón a Uruguayec z pěti metrů napálil míč jen do brankáře hostí. V 36. minutě nařídil rozhodčí Trefoloni rozporuplnou penaltu za Domizziho údajnou hru rukou. Opakovaný záběr nakonec ukázal, že obránce Neapole zahrál nohou. Domácí s tím však nic neudělali a Alessandro Rossina penaltu s přehledem proměnil. Pět minut nato se do strkanice s Manuelem Blasim pustil Vincenzo Grella, který za tento incident vyfasoval druhou žlutou kartu a domácí byli rázem v početní výhodě. O několik minut později se opět předvedl Matteo Sereni, brankář Turína, když převedl obtížný zákrok proti bombě Domizziho.

V 50. minutě byl Zalayeta faulován ve vápně a sudí Trefoloni správně nařídil penaltu. K jejímu zahrání se postavil Maurizio Domizzi. Avšak Sereni vystihl směr jeho střely a pokutový kop polapil. Zhruba 10 minut poté se hrdina utkání Sereni střetl s Lavezzim a musel střídat. Neapol se tlačila dopředu a v 81. minutě se dočkala zaslouženého vyrovnání. Sosa uvolnil Hamšíka, který s přehledem zavěsil pod břevno a stanovil tak na konečných 1:1.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Turínští to budou mít těžké, Neapol je na San Paolo velice silná. Tak uvidíme, tip 1:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele