26. kolo
02.03.2008 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Neapol SSC - Inter Milán 1:0

Inter překvapivě nechal všechny body v Neapoli a byla to jeho vůbec první porážka v sezoně. Nerazzurri nebyli v Serii A poraženi v 31 zápasech v řadě a porážka přišla až nyní, kdy hned v úvodu utkání rozhodl o výsledku Zalayeta. Náskok Interu na čele se tak snížil na šest bodů.

Domácí fanoušci si nemohli začátek utkání vysnít lépe. Hned ve třetí minutě totiž Lavezzi obelstil ofsajdovou past a poslal dlouhý centr na Gargana. Brankář Cesar sice míč vyrazil, ale pouze k Zalayetovi, který neměl s přesným zakončením problém. Marco Materazzi měl s Lavezzim obrovské problémy, hlavně z hlediska rychlosti, a proto se dostal o chvilku později domácí útočník k další nebezpečné střele, kterou ovšem tentokrát Cesar bezpečně kryl. Hosté se dostali k vůbec první šanci až po dvaceti minutách hry. Maicon vymyslel skvělý pas za obranu, který našel rozeběhnutého Suaza. Toho ale skvěle vychytal gólman Gianello. Těsně před koncem prvního poločasu se domácí málem radovali podruhé, když kuriózní situaci vymyslel hostující Materazzi. Reprezentační obránce se snažil obrat o míč Saviniho, ale provedl to tak nešikovně, že míč po jeho zákroku směřoval do vlastní branky. Naštěstí brankář Cesar rychle zareagoval a na brankové čáře míč chytil.

I ve druhém poločase držel Inter nad vodou brankář Cesar, který chytil téměř jistý gól Marku Hamšíkovi. Hostům se nedařilo příliš kombinovat a mnoho šancí nepřicházelo, spíše naopak. Do další šance se v 73. minutě hrnul opět Lavezzi a svým centrem našel Gargana. Julio Cesar ale vyběhl a míč ukopl. Bohužel přitom zasáhl i soupeřovu nohu a kopala se penalta. K exekuci se postavil Zalayeta, ale Cesar vystihl jeho úmysl a penaltu brilantně chytil, napravil tak svou předešlou chybu a držel Inter stále ve hře. Ale ani chycená penalta hostující celek příliš nepovzbudila a Neapolští se stále hrnuli do útoku. Několikrát vystřelil Lavezzi a v dobrých pozicích se ocitli také Hamšík se Zalayetou, ale nikomu se již branku dát nepodařilo a utkání skončilo 1:0.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (4)

Přidat komentář
alias

Proč domácí zápasy Neapole nevysílá SPORT1?

Reagovat
smazaný uživatel

Neapoli se doma moc nedaří, je tu velká šance, že si Inter odveze všechny body. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

ja sem si to myslel bez 9 hracu kteri vetsinou nastupovali v zakldni sestave to asi nepude....

Reagovat
smazaný uživatel

SSC Neapol zabodoval !!! Porazil lídra, slavný Inter už od začátku utkání doháněl ztrátu, boj o titul si zkomplikoval. Bude to ještě zajímavé. Škoda, že nejsou uvedeny počty diváků, jako u jiných utkání. Určitě bylo na tomto zápase docela horko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele