23. kolo
17.02.2008 15:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Neapol SSC - Empoli FC 1:3

Empoli si odváží veledůležité tři body ze Stadio San Paolo po výhře 3:1 nad SSC Neapol. Hosté se díky výhře vymanili ze sestupového pásma a nyní jsou šestnáctí. Neapol zůstala na své jedenácté příčce.

Empoli se poslední dobou daří. Minulý týden přehrálo Lazio Řím 1:0 a nyní smetlo i Neapol. Zato domácí utrpěli druhou porážku v řadě a po slibné první polovině sezóny pomalu upadají do šedi průměru.

Hned zkraje utkání byli hosté aktivnější. Nicola Pozzi se po nevýrazném kontaktu s Paolem Cannavarem dožadoval pokutového kopu, avšak sudí Mazzoleni zachoval klidnou hlavu a dal pokračovat ve hře. Reprezentant Itálie do 21 let však zaúřadoval o chvíli později. Sebastian Giovinco našel Pozziho ve vápně a ten s přehledem překonal Gianella. Poté měl slibnou příležitost Marek Hamšík, ale mezi tři tyče se jeho pokus nevešel.

Sebastian Giovinco poté velmi slibně zahrál přímý kop, ale Matteo Gianello jej vychytal. Hned z protiútoku však udeřili domácí. Ezequiel Lavezzi našel přesným centrem Daniele Manniniho, který měl lehkou úlohu. Byla to první branka bývalého hráče Brescie v dresu Naples. Když se odcházelo do kabin, tak se mezi sebou chytli Marcelo Zalayeta a Felice Piccolo. Oba "bojovníci" od sebe byli odtrženi a rozhodčí je vyloučil.



V 65. minutě se Empoli opět ujalo vedení. Gólu předcházel monumentální zkrat v obraně domácích. Pozzi zachytil přihrávku od Paola Cannavara adresovanou Antoniovi Buscèmu a jako správný zabiják překonal Gianella. Bohužel pro tým hostí si během tohoto útoku poranil Nicola Pozzi koleno a musel být střídán. Neapol navíc oslabil Maurizio Domizzi, který doslova sestřelil Giovinka, jenž mířil sám na bránu. Empoli se přeci jenom dočkalo další branky. Postaral se o ni v 80. minutě záložník Alessandro Budel. Antonio Buscè vystřelil, brankář jeho střelu dokázal vyrazit ovšem jen k Budelovi, který míč dopravil do prázdné brány.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Domácí S.S.C.určitě neprohrají. Tip 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

mas pravdu dufam ze hamsik fukne aspon 1

Reagovat
smazaný uživatel

Stal se pravý opak. Bohužel. Neapol má tedy výkony jako den a noc.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele