38. kolo
18.05.2008 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Lazio Řím - Neapol SSC 2:1

Lazio Řím se s letošní sezonou rozloučilo vítězstvím. Domácí na Olympijském stadionu porazili Neapol 2:1 a v konečné tabulce zůstávají dvanáctí. Neapol i přes porážku uhájila osmé místo a zahraje si letní Pohár Intertoto. Vítězství Biancocelesti zajistili Tommaso Rocchi a Fabio Firmani. Osm minut před koncem snižoval za hosty Maurizio Domizzi.

Laziu kromě několika opor chyběl také hlavní trenér Delio Rossi, který byl potrestán třízápasovým stopem kvůli údajnému zmanipulování zápasu.

Lazio na Neapol vlétlo už od první minuty. Hlavička Ighli Tareho ještě v brance neskončila, ale ve 14. minutě se po dlouhém pasu Stefana Mauriho vyhnul ofsajdové pozici Tommaso Rocchi a pohodlně zakončil. Lazio mohlo zanedlouho vést už 2:0, ale kombinace Rocchiho, Tareho a Mauriho postrádala gólovou tečku. Neapol se poté vzpamatovala a začala postupně ohrožovat obranu domácích. Do konce poločasu už branka ani na jedné straně nepadla, a tak se šlo do šaten za stavu 1:0 pro domácí Biancocelesti.

Ve druhém poločase mohl vyrovnat Ezequiel Lavezzi, ale náhradní brankář Lazia Nestor Muslera jeho šanci zneškodnil. Lazio vedlo 1:0 až do 71. minuty. Poté se totiž trefil střídající Říman Fabio Firmani a Lazio vedlo dvacet minut před koncem 2:0. Jenomže tento stav Laziu nevydržel. Konečnou podobu výsledku dal v 82. minutě Maurizio Domizzi. Hostující obránce vstřelil gól po hrubé chybě římské defenzívy. Další branka už nepadla, a tak Lazio Řím porazilo Neapol 2:1. Biancocelesti skončili dvanáctí a v příští sezoně nebudou hrát evropské poháry. Neapol ještě může pomýšlet na Pohár UEFA, jelikož bude startovat v letním Poháru Intertoto.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lazio vyhrálo, ale na právě skončený ročník Serie A budou asi chtít co nejrychleji zapomenout. Konečné 12. místo neodpovídá ani trošku jejim schopnostem !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele