23. kolo
17.02.2008 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Lazio Řím - Atalanta Bergamo 3:0

Lazio doma získalo důležité tři body po výhře rozdílem třídy nad Atalantou Bergamo. O dvě branky se postaral Tommaso Rocchi z pokutových kopů, třetí pak vstřelil jeho kolega z útoku Goran Panděv. Lazio si polepšilo o jednu příčku a nyní je dvanácté. Atalanta klesla na devátou pozici.

Bergamaschi naposledy dobyli Stadio Olimpico v roce 1997, ale Laziu v té době chyběli Mourad Meghni, Massimo Mutarelli, Fabio Firmani, Luciano Zauri, Lorenzo De Silvestri a suspendovaný Aleksandar Kolarov.

Lazio bylo již od samého začátku aktivnější. Goran Panděv nůžkami našel Tommasa Rocchiho, který se ocitl rovnou před Coppolou. V koncovce však italský útočník selhal a napálil míč do brankáře hostí. V 25. minutě vyslal Panděv na zteč Christiana Manfrediniho, kterého zastavil Coppola pouze za cenu penaltového zákroku. Pro Biancocelesti to znamenalo první pokutový kop v této sezóně! Exekuce se ujal ostrostřelec Tommaso Rocchi a nekompromisně poslal míč do protipohybu brankáře. Těsně před přestávkou se Marco Ballotta, brankář Lazia, pořádně zapotil. Nejprve precizně vyrazil přímý kop Cristiana Doniho, poté nejstarší hráč Serie A výborně načasovaným vyběhnutím zastavil pronikajícího Floccariho.

Po změně stran prověřil Coppolovu pozornost Christian Ledesma dobrou střelou z 25 metrů. Několik minut nato domácí opět rozjásali ochozy na Stadio Olimpico. Goran Panděv předvedl krásnou individuální akci. Coppola dělal, co bylo v jeho silách, avšak ani za pomoci obránců nedokázal Panděva zastavit. Makedonec pak zamířil přesně k tyči – 2:0. Několik minut poté opět předvedl výborný zákrok Marco Ballotta na zlikvidování Doniho pokusu. V 88. minutě byl Rolando Bianchi ve vápně sestřelen Pellegrinem a sudí Girardi nařídil druhou penaltu. Ujal se jí opět zdatný exekutor Tommaso Rocchi, ani tentokráte se nemýlil a stanovil tak na konečných 3:0.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele