27. kolo
09.03.2008 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Parma - Sampdoria Janov 1:2

Sampdoria Janov konečně zabrala a odváží si z Parmy tři body za vítězství 2:1. Hostujícímu celku zajistily vítězství branky Christiana Maggia a ex-parmského Emiliana Bonazzoliho. Parma může litovat neproměněné penalty, kterou měl na svědomí Andrea Gasbarroni. Sampdoria se díky výhře přiblížila již na rozdíl jednoho bodu k šestému Udinese.

Sampdoria začala pětizápasovou sérii bez Antonia Cassana velmi úspěšně. V dresu janovského týmu navíc nenastoupili ani Luigi Sala, Mirko Pieri, Vincenzo Montella a Caludio Bellucci. Velký kus práce odvedl Emiliano Bonazzoli, který se odměnil trenéru Mazzarrimu vítězným gólem za důvěru, kterou mu před utkáním vyjádřil. Sampdoria má tak svede tvrdý souboj s Udinese o šesté místo zaručující účast v Poháru UEFA.

Hned na začátku utkání skvěle nacentroval domácí Luca Cigarini, avšak Giulio Falcone selhal v koncovce. Nicméně byli to Blucerchiati, kdo vstřelil první branku. Nepředvídatelný volej Daniele Franceschiniho našel přesně Christiana Maggia, jenž krásnou rybičkou poslal hostující celek do vedení. O chvíli později Luca Castellazzi skvěle vyrazil Gasbaroniho střelu a založil tak protiútok, ovšem osamocený Delvecchio toho moc nezmohl.

Krátce po změně stran Daniele Gastaldello zastavil nedovoleně střílejícího Lucarelliho a sudí Celi nařídil penaltu. Ujal se jí Andrea Gasbarroni, avšak trefil pouze tyč! Sedm minut nato potrestal domácí brankou na 2:0 Emiliano Bonazzoli, když prostřelil Bucciho hlavičkou po vydařeném protiútoku. O deset minut později svitla domácím naděje. Cristiano Lucarelli sklepl pro Igora Budana Morroneho centr a chorvatský útočník s přehledem přehodil vyběhnuvšího brankáře. Do konce utkání se již skóre neměnilo a Doria se tak může radovat z důležitých tří bodů.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FC Parma by mohli vyhrát, moc by jim to v tabulce pomohlo. Soupěř je venku spíše těžkopádný. Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel !!! Parma si zbytečně komplikuje situaci.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele