18. kolo
13.01.2008 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Parma - ACF Fiorentina 1:2

Adrian Mutu vstřelil svému bývalému klubu dvě branky a Fialky si po kostrbatém výkonu odvážejí z Parmy všechny tři body.

Cesare Prandelli, Sebastian Frey a Adrian Mutu se vrátili zpět na stadion Tardini, kde začínali svoji kariéru. Pro Fiorentinu to ale byl těžký výlet, protože z pěti posledních utkání na hřištích soupeřů si Fialky odvezly pouze jedno vítězství. Domácí Parma naopak poslední dvě domácí utkání vyhrála.

První střelu utkání vyslal po třech minutách hry z voleje Christian Vieri, ale nenadělal s ní větší problémy. Parma rychle odpověděla a díky nezvyklé sérii pěti střel za sebou byla blízko úvodní brance. Všechny pokusy ale zlikvidovala buď obrana, či brankář Frey. Parma poté byla donucena střídat. V hlavičkovém souboji s Vierim se zranil Falcone. Oba týmy předváděly pohledný fotbal a diváci se bavili. Reginaldo oloupil o míč jednoho z obránců, následná střela ale skončila vysoko nad brankou. V 16. minutě se v největší šanci dosavadního průběhu utkání ocitl Andrea Pisanu, který skvěle obešel obránce, ale jeho nepovedená střela Freye neohrozila. Domácí stále tlačili a Fialky se nezmohly na žádný odpor. Nejprve akrobatickým volejem netrefil Corradi a poté Pisanu orazítkoval tyč. Těsně před poločasovým hvizdem se hosté trochu oklepali a vytáhli do útoku. Dělovku Riccarda Montoliva brankář Bucci pouze vyrazil a z následného rohu poprvé kapituloval. Mutu si skvěle naběhl a hlavičkou usměrnil míč do branky. Ve 43. minutě byl stav 0:1.

Fialky vedoucí branka jasně povzbudila a do druhého poločasu Fiorentina vstoupila mnohem lépe než do toho úvodního. Dvakrát se pokoušel překonat domácího brankáře Donadel, ale ani jedna střela se neujala. Poté předvedl Bucci vynikající zákrok proti střele Adriana Mutua. Rumunský útočník byl u všeho důležitého. Postavil se i k exekuci volného přímého kopu, který ovšem napálil do zdi. Míč se k němu ale vrátil a Mutu opět vypálil, ale ani tentokrát gólmana nepřekonal. Parma se nevzdávala a v 69. minutě vyrovnala. Volný přímý kop zahrával Cigarini a svým centrem našel ve vápně úplně osamoceného Colyho, pro kterého nebyla přesná hlavička žádný problém. Hosté si ale přeci jenom tři body nenechali vzít a šest minut před koncem si Vieri po zákroku Morroneho vymodlil penaltu. Ačkoliv si Bucci vybral správnou stranu, Mutu mu přesto nedal šanci a zajistil Fialkám důležité tři body.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Parmští to budou mít těžké, těží ale hlavně z domácích zápasů, tak to snad neporuší. Tip 2:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle výsledek zamrzí, ale snad to Parma dotáhne v jiných zápasech.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele