23. kolo
16.02.2008 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus Turín - AS Řím 1:0

Římské AS prohrálo důležitý souboj na hřišti Juventusu a nejenom že se vzdálilo zisku mistrovského titulu, ale zkomplikovalo si i boj o druhou příčku zajišťující přímý start v příštím ročníku Ligy mistrů. Jedinou branku utkání v Turíně dal v závěru první půle Del Piero.

Vstup do utkání zvládli lépe hosté a Buffon se zapotil při ráně Tonetta. Hosté šli málem kuriózně do vedení, když se střela Manciniho odrazila od Tottiho a za již překonaného Buffona zachraňoval Chiellini. Za domácí odpověděl Del Piero, který po centru Iaquinty hlavičkoval jenom do Doniho. Ve 38. minutě zakombinovali Mancini s Tottim a Perrotta jejich akci zakončil střelou nad. Ve 40. minutě přišla obrovská šance Juventusu, to se do přihrávky Trezegueta opřel Iaquinta a Doni ze svého arzenalu vytáhl parádní zákrok.

V samém závěru první půle zastavil Mexes pronikajícího Nedvěda a mohl být rád, že nedostal druhou žlutou kartu. Trest pro hosty ovšem nakonec přišel. K trestnému kopu se totiž postavil Del Piero a přesnou střelou otevřel skóre - 1:0.

Řím mohl ještě do přestávky vyrovnat a Juventus v té chvíli zachránila branková konstrukce, jež do sítě nepustila Legrottagliem sražený pokus Perrotty.

V kabině domácích o přestávce zůstal Camoranesi, jehož ze hry vyřadilo svalové zranění. Giallorossi se rozhodně nedala upřít snaha a branku Juventusu postupně ohrozili Ferrari, Pizarro a Mexes. Nejblíže byl poté De Rossi, rána italského záložníka prosvištěla těsně mimo. Juventus nakonec nemusela mrzet ani nepřesná střela Del Piera po přihrávce Iaquinty, jednobrankový náskok totiž dokázal uhájit a opět ukázal, že ani po ročním pobytu v Serii B na své síle příliš neztratil.

Autor: Tomáš Pavlík / channel4.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Juve AS neporazí, Tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Šlágr kola ! Myslím, že to bude remíza. Tip 2:2.

Reagovat
jtbs

bravo

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Boj o důležité 2.místo v Serii A se nám pěkně zdramatizoval.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele