27. kolo
09.03.2008 20:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

FC Janov - Juventus Turín 0:2

Juventus Turín zvítězil na hřišti FC Janov 2:0 a upevnil si tak svou pozici na třetí příčce. Fiorentina totiž zaváhala, a tak mají turínští náskok čtyři body před toskánským soupeřem. Obě branky padly v prvním poločase. Postarali se o ně český zadák Zdeněk Grygera a David Trezeguet.

Hostující tým stále postrádal Pavla Nedvěda, který má disciplinární trest. Do sestavy se naopak navrátil Giorgio Chiellini. Il Grigione postrádali suspendovaného Ivana Juriče. Marco Borriello se stihl vyléčit a mohl tak v tomto utkání svést přímou bitvu s kanonýrem Juventusu Davidem Trezeguetem. Oba jsou totiž přímými adepty na zisk tzv. Capocannonieri, titulu pro nejlepšího střelce Serie A. Utkání mělo zvláštní příchuť pro Gigiho Buffona, neboť je celý život fanouškem FC Janov.

Do první šance utkání se dostal Marco Borriello po chybě Nicoly Legrottaglieho, avšak přestřelil. O chvíli později nechybělo mnoho, aby si Gaetano De Rosa po příšerném odkopu vstřelil vlastní gól. Několik minut poté chyběli Borriellovi centimetry, aby dosáhl na centr Julia Cesara Leona. Juventus se ujal vedení ve 25. minutě po své první výraznější šanci. Centr Jonathana Zabiny nebyl důsledně odkopnut do bezpečí a dostal se ke Zdeňku Grygerovi, jenž vypustil ze své pravačky dělovku pod břevno.

Zdeněk Grygera se velkou měrou podepsal také na druhé brance Bianconeri o osm minut později. Obešel obránce a pak přesným pasem našel Davida Trezegueta, který oklamal ofsajdovou past a zabijácky poslal míč k pravé tyči. Byla to Trezeguetova první trefa od 27. ledna. Blízko lavičky Juventusu se odehrála bizarní záležitost, když tam okolo pobíhala myš!

Krátce po startu druhé půle měli dobrou příležitost Hasan Salihamidžič na jedné a Abdoullay Konko na druhé straně hřiště. Ani jeden však nedokázal svou střelu vtěsnat mezi tři tyče. V 50. minutě byl Janov blízko snížení, když Borriello šel spolu s Chiellinim do skluzu s Buffon musel vytáhnout skvělý zákrok, aby vyrazil míč alespoň do tyče. Juventus postihlo další zranění. Během protiútoku domácích si Cristiano Zanetti natáhl stehenní sval a musel být nahrazen Tiagem.

Vincenzo Iaquinta vystřídal Alessandra Del Piera a mnoho nechybělo, aby vstřelil gól hned při svém prvním dotyku s míčem. Alessandro Scarpi svým odkopem trefil pouze Iaquintu, který však mířil do odkryté svatyně nepřesně. Janov na posledních deset minut změnil rozestavení na 4-2-4 s příchodem útočníka Figueroy. Nicméně ani extrémně útočná formace nepomohla domácím ke vstřelení branky a Stará dáma si tak odváží z Janova zasloužené tři body.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zaváhá ještě Juventus? Tip - 1

Reagovat
smazaný uživatel

Po neštastníém zápase v Cagliari nás čeká Juventus. Také jim nevyšel zápas, budou to chtít odčinit. Nesmíme to ale připustit, střed tabulky je bodově vyrovnaný, další zaváhání by nás zase mohlo poslat níž. Doufám, že se naše mužstvo na Juventus vytáhne ! Tip 2:1 FC JANOV !!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nedá se nic dělat, Juventus potvrdil, že je zkušenější mužstvo. Je to za námi a musíme myslet dopředu. FC JANOV !!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele