36. kolo
04.05.2008 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Empoli FC - Udinese Calcio 0:1

Udinese zvítězilo díky brance Fabia Quagliarelly na půdě Empoli 1:0 a posunulo se na šestou příčku, znamenající účast v Poháru UEFA. Domácí celek zůstává nebezpečně v sestupovém pásmu. Na záchranu ztrácejí Azzurri dva body.

Friuliani vstřelili první a zároveň poslední branku utkání v 17. minutě. Fabio Quagliarella se odpoutal od svého strážce a vypálil ze třiceti metrů. Ovšem cesty míče jsou leckdy nevyzpytatelné a i nyní se projevila nesmyslnost kulatého nesmyslu. Míč skočil přímo před brankářem Ballim a odrazil se mu od nohy rovnou do prázdné svatyně. Domácí se díky nešťastnému gólu vzbudili a začali tlačit. Samir Handanovič vytáhl skvělý zákrok proti střele Budela. A o chvíli později musel, po hlavičce Andrey Raggiho, vykopávat míč z brankové čáry Tomáš Zápotočný.

Po hodině hry zkosil Simone Pepe velmi nešetrně ve vápně Sebastiana Giovinca. Nebylo přesně vidět, zda-li je faul před vápnem anebo vně, ovšem sudí Damato nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal sám faulovaný Sebastian Giovinco. Samir Handanovič však vystihl směr a penaltu chytil. V posledních minutách měl Giovinco ještě individuální šanci, ale branku vstřelit nedokázal. Udinese se tak díky výhře výrazně posunulo k pohárové Evropě.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele