16. kolo
16.12.2007 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Empoli FC - FC Janov 1:1

Andrea Masiello dvě minuty před koncem, při prakticky jediné šanci Janova vstřelil vyrovnávající gól a dost krutě tak připravil Empoli o vítězství. Remíza však pro tyto týmy nic neřeší a budou muset ještě bojovat, aby si zachovali své místo v Seria A.

Domácí začali velmi dobře a hned si vypracovali řadu šancí. Giovincův centr z pravé strany našel Pozziho, tomu však míč spadl na jeho slabší pravou nohu a míč poslal daleko vedle pravé tyče. O dvacet minut později Gionvico opět poslal skvělý centr do vápna, který však tentokrát spadl na hlavu Antonia Buscého, ten však hlavičkoval těsně nad. V 31. minutě zachránila hosty tyč. Francesco Pratali se z pozice obránce skvěle probil do útoku, v presu si ještě dokázal narazit s Vannucchim a pravou nohou vyslal pěknou střelu, která však skončila jen na tyčce marně se natahujícího Rubinha. Pozziho nedůraznou dorážku už pak dokázala zblokovat obrana hostů. Největší šanci v prvni půli si Empoli vytvořilo po rohovém kopu Ivan Jurice, kdy Sculli hlavičkoval jen těsně nad. Převaha Empoli vzala za své těsně před koncem první půle. Claudio Marchisio vyslal zpoza vápna nepříliš povedenou střelu, kterou k neštěstí hostů srazil jeden z bránících hráčů jen na nohu Giovinca a ten nekompromisně zavěsil do pravého horního rohu. Do kabin tak šli domácí s jednogólovým náskokem.

Krátce po přestávce Gasperini poslal na hřiště Leona, aby trohu pozvedl nevýraznou hru Janova. Očividně to byl dobrý tah, protože Leon se hned po vstupu na hřiště dostal k nadějné střele z dálky, která se však k Ballimu díky dobré obraně ani nedostala. V 70. minutě si Vannucchi dokázal udělat prostor ke střele a měl blízko ke vstřelení druhé branky, Rubinho však vytáhl slušný zákrok a střelu zlikvidoval. V závěru ještě Buscé mohl zvýšit vedení, ani on však nepochodil. V 88. minutě se ke slovu dostali hosté, Luciano Figueroa se neohroženě vrhl do obrany domácích, nahrál Masiellovi a ten dokázal pod padajícím Ballim dostat míč do branky. Domácí tak krutě přišli v závěru o vítězství a musí se spokojit s remízou 1:1, za kterou naopak hosté mohou být ještě rádi.

Autor: Vít Nohejl / www.channel4.com, www.soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Po propadáku se Sienou to chce bodovat naplno, ale Empoli doma umí. Tak aspoň bodík. FC GENOA !!!!!!!! Tip 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec jsme vybojovali remízu, ale pro příště to chce zlepšení, sestupové pozice jsou nebezpečně blízko. FC GENOA !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele