24. kolo
24.02.2008 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - Lazio Řím 1:0

Na stadionu Sant‘ Elia si diváci museli na první branku počkat až do osmdesáté sedmé minuty. Utkání rozhodl jedinou trefou střídající Alessandro Matri a to i přesto, že hostující Lazio Řím mělo od šedesáte druhé minuty výhodu jednoho muže v poli.

Oba týmy potřebovaly bodovat. Cagliari především kvůli nelichotivému postavení v tabulce. Domácí jsou totiž v soutěži na posledním místě. Lazio chtělo navázat na poslední úspěšné představení proti Atalantě Bergamo, ovšem zápas se jim vůbec nepovedl. Příčky zaručující evropské poháry i pro příští sezonu se fotbalistům Biancocelesti hodně vzdálily.

První vážnou šanci si vytvořili hosté. Po přihrávce Aleksandra Kolarova hlavičkoval Tomasso Rocchi, jeho pokus skvěle zlikvidoval brankář Marco Storari. Zanedlouho se do další šance probojoval znovu Tommaso Rocchi, ovšem jeho lob přeletěl branku. Hosté v aktivitě pokračovali. Po přihrávce Gorana Panděva se v další velké příležitosti objevil Tommaso Rocchi, ale opět minul.

Na druhé straně si Marco Ballota poradil s pokusem Michela Finiho.

Po změně stran obdržel druhou žlutou kartu Michel Fini a musel předčasně do sprch. Závěrečnou půlhodinu Lazio nevyužilo, naopak překvapivě udeřili domácí. Útočníka Joaquina Larriveyho nahradil čtvrthodiny před koncem Alessandro Matri, který hlavou překonal veterána v brance Lazia Marca Ballotu a rozhodl o tom, že všechny tři body zůstanou na Sardinii.

Cagliari získalo potřebné tři body, a bude velice zajimavé, jak si povede v dalších utkání. Lazio i přes větší aktivitu a územní převahu v zápase prohrálo a stále nemá jistotu startu v příštím ročníku Serie A. Za hosty zůstal po celou dobu na lavičce náhradníků český obránce David Rozehnal.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele