13. kolo
25.11.2007 15:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - AC Milán 1:2

Do Cagliari přijel AC Milán a očekávala se jasná výhra hostů, kteří se pomalu zvedají a stoupají tabulkou. Opačně na tom jsou domácí, kterým se nedaří a pohybují se na sestupových místech. Po rychlém gólu, který vstřelil už ve 4. minutě Acquafresca to pro domácí vypadalo nadějně. Nakonec se ale dokázali hosté z branky oklepat o zápas otočili. Milán už mohl počítat s Ronaldem, který se definitivně vyléčil z dlouhodobého zranění. Carlo Ancelotti mu dal šanci od úvodního hvizdu a postavil ho do útoku po boku Gilardina.

Cagliari vstoupilo do utkání velice dobře a už po čtyřech minutách se ujalo vedení. Acquafresca si naběhl na centr a hlavou prostřelil Didu. Rossoneri ale chtěli rychle odpovědět, ale dalekonosná střela Serginha mířila vysoko nad. Krátce poté vyzval k prvnímu zákroku domácího gólmana Fortina kapitán Maldini. Jeho střela ale byla zlikvidována. Milán svůj tlak stupňoval a v polovině prvního dějství nebyl daleko od vyrovnání, ale hlavička Gilardina v sítí neskončila. Na druhé straně poté prověřil Didovu pozornost z velké dálky Foggia. Brazilský brankář ale chytil. Největší příležitost dostali hosté ve 44. minutě, kdy rozhodčí po faulu na Ronalda odpískal penaltu. K exekuci se postavil Kaká. Fortin ale vystihl směr střely a vyrazil. Dorážející Ronaldo už poté z velkého úhlu netrefil.

I do druhého poločasu vstoupilo Cagliari lépe a mohlo opět vstřelit rychlou branku. Biancova hlavička ale Didu nepřekonala. Milánští ale opět začali tlačit a bylo vidět, že se s momentálním výsledkem nechtějí smířit. Střela Ronalda byla ještě zlikvidována gólmanem Fortinem, ale v 61. minutě se už mohli Rossoneri radovat. Gilardino propálil vše, co mu stálo v cestě a vyrovnal na 1:1. Tento stav ale nemusel trvat dlouho, kdyby z brankové čáry neodkopával míč Bonera poté, co nebezpečně střílel Acquafresca. Milán ale chtěl vyhrát a v závěru utkání bylo jeho snažení odměněno. Z přímého kopu se v 86. minutě trefil Pirlo a rozhodl o osudu utkání. Další prohra odsunula domácí Cagliari až na poslední místo tabulky.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak jsem na slavný AC zvědavý, jestli zase "nevyrobí" výsledkový překvapení?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele