14. kolo
02.12.2007 15:00 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Atalanta Bergamo - SSC Neapol 5:1

Oba týmy měly stejný počet bodů a očekávala se vyrovnaná hra, ale ukázalo se, že statistika nic neznamená. Zápas měl totiž jednoznačného vítěze. Domácí Atalanta smetla nováčka z Neapole 5:1 a posunula se na šesté místo Serie A.

Fanoušci tak měli obrovskou smůlu, že Atalanta musela hrát před prázdnými ochozy. Nařídil to italský svaz po nepokojích při zápase s AC Milán, který byl kvůli nim předčasně ukončen. Domácím chybělo hned několik útočníků. Riccardo Zampagna nenastoupil kvůli hádce s trenérem Lugim Del Nerim. Simone Inzaghi a Diego De Ascentis dostali stop za žluté karty.

I přes absenci nejlepších útočníků neměla Atalanta problém s koncovkou. Již v šesté minutě se dostal Sergio Floccari před svého strážce a hlavičkou poslal po centru Ferreira Pinty Atalantu do vedení. Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. Guarente ve 20. minutě využil Garicsovy chyby a poslal Antonia Langellu samotného na branku. Ten střelou podél Iezza zvýšil na 2:0. Domácí na hřišti dominovali, a přestože hosté změnili obranou řadu ze tří lidí na čtyři, tak přidali po čtvrt hodině třetí branku. Ferreira Pinto obešel Saviniho, uvolnil se a zpětnou přihrávkou utvořil pro Doniho skvělou situaci, kterou italský střelec využil.

Hned po změně stran udeřila Atalanta počtvrté a Neapol tak měla namířeno k solidnímu debaklu. Tissone našel svým rohovým kopem na zadní tyči volného Morise Carrozzieriho, a ten lehce pokořil nešťastného Iezza. Neapol se osmělila a Coppola zabránil skvělým zákrokem, aby Lavezziho volej skončil v bráně. V 60. minutě přišel do hry Roberto Sosa a 30 sekund po svém příchodu vstřelil čestný gól. Byla to nádherná záležitost. Sosova bomba z kraje pokutového území si to namířila nemilosrdně do šibenice a Ferdinando Coppola se mohl jenom dívat, jak se mu vlní síť. Domácí však nakonec přidali poslední hřebíček do rakve svého soupeře. Floccari a Doni předvedli nádhernou kombinaci, na jejímž konci stál Ferreira Pinto, který zařídil, že Neapol odjížděla z Bergama s "bůrem" na kontě.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele